Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas en Zamora naar bijna 74% GP Oud-Gastel

Lynne Maas en Zamora
Lynne Maas en Zamora
Lynne Maas en Zamora (v. Krack C) wonnen zaterdag op zeer overtuigende wijze de Grand Prix van Oud-Gastel. Met een score van bijna 74% bleef de combinatie Anne van Olst en Vorst (v. Negro) ruim 5% voor. Maas werd met Uranium W (v. Metall) ook nog derde, vlak achter Van Olst. Door de sneeuw kampte de subtopwedstrijd in Oud-Gastel met enorm veel afmeldingen, waardoor er nog kleine groepjes overbleven.

Lynne Maas is dolenthousiast over de foutloze proef die ze neerzette met Zamora, al had ze met losrijden niet gedacht dat ze überhaupt de ring nog in kon. “Zam was zo ontzettend fris. Hij heeft een uur lang alleen maar gepiept en gebokt. Toen de combinatie voor mij de ring in ging was hij nog steeds zo gek aan het doen en aan het piepen. Het was zo erg dat ik me er zelfs wel voor schaamde. Ik heb alleen de lijn van piaffe-passage een keer doorgereden en één keer de serie om de pas en toen moest ik naar binnen”, vertelt ze.
“Ik werd er zelf wel extra scherp en zelfs een beetje boos van, waardoor ik er extra aan ging rijden in de proef en dacht ‘loop jij maar’. De proef ging super, vooral het drafgedeelte. In de galop mag ik soms zelf nog iets meer rust pakken, omdat ik er dan net teveel aan wil rijden. Toen ik klaar was glimlachte de jury en ik moest ook lachen, want het voelde heel goed. Laurens stak zijn duim omhoog en zei dat het mijn beste proef ooit was. Als je dan ook nog deze score krijgt is het helemaal super. En het gave is dat ik weet dat het nog véél beter kan.”
“Dat hij zo fris was komt denk ik omdat hij steeds sterker wordt. Sinds kort komt hij twee keer in de week in de aquatrainer en daar wordt hij steeds fitter van. Ik wilde hem sterker laten worden, maar meer trainen levert slijtage op en van het werken in de aquatrainer merk ik dat hij achter steeds sterker wordt.”

Eigen stal met Laurens van Lieren

Met Uranium W debuteerde Maas in de Grand Prix. “Hij was ook heel fris met losrijden. In de proef durfde ik de verruimingen daarom niet voluit te rijden. De passage en piaffe waren wel heel netjes met negens en een 8,5. Hij moet gewoon wat vaker mee, dan wordt hij vanzelf minder heet. Met hem komt het ook zeker goed.”
De fanatieke amazone verhuisde onlangs met haar paarden van het Zeelandse Schore, Stal Hexagon, terug naar Schiedam. “Het was voor mij echt te druk om de paarden met Brent (zoontje van Lynne en Laurens van Lieren red.) te combineren en dan ook nog die lange reistijden vanuit Zeeland overal naartoe. De paarden staan nu bij de buren van mijn ouders. Ze staan daar heerlijk rustig en ik heb alle faciliteiten bij de hand. Brent gaat ’s ochtends naar mijn ouders en ik kan me dan helemaal op mijn paarden concentreren. Het is de bedoeling dat we samen op zoek gaan naar een eigen plekje hier in de buurt, zodat Laurens zijn paarden ook naar hier kunnen. We willen onze eigen stal opbouwen hier, wel in samenwerking met Stal Hexagon.”

Hans van Bedaf was heer en meester in de Lichte Tour. Met Bond’s Painting (v. OO Seven) won hij de Prix St. Georges en de Intermédiaire I met 72,37% en 66,82%. In de Prix St. Georges eindigde Patrick van der Meer met President’s Chagall D&R (v. Jazz) als tweede met ruim 69%.
Jessica Buying schreef de Intermédiaire II op haar naam met TC Washington (v. Polansky) met 63,09%. In het ZZ-Zwaar was de zege voor Claudia Kircheiss, die met Del Mondo (v. De Niro) 62,71% noteerde.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.