Ga naar hoofdinhoud

Nederland aan de leiding na de GP Spécial

Nederland behoudt de leidende positie in het klassement. Diederik van Silfhout reed zojuist overtuigend naar de winst in de Grand Prix Spécial, die meetelt voor de landenwedstrijd. Teamgenoot Patrick van de Meer volgde op plaats twee. 

Patrick van der Meer toonde zijn goede vorm met Uzzo. Ondanks dat hij een fout reed in zijn proef behaalde hij een mooie score van 74,529%. Diederik van Silfhout reed een ijzersterke proef met Arlando N.O.P. en werd beloond met 77,098%. Waarbij de jury bij H zelfs een score van meer dan 80% aan Van Silfhout toekende.

De derde plaats was voor de Amerikaanse Charlotte Jorst met Kastel’s Nintendo gevolgd door de Zweed Kristian Krusenstierna met de Briar-zoon Biggles. De Zweedse amazone Rose Mathisen reed de KWPN-gekeurde Zuidenwind naar de vijfde plek. Zweden behoudt hiermee zijn tweede positie in de landenwedstrijd. Amerika staat voorlopig op plaats drie.

Landenwedstrijd over drie onderdelen
Donderdag zijn alle combinaties van start gegaan in de Grand Prix. De twee combinaties met de laagste scores rijden de Grand Prix Spécial, de twee combinaties met de hoogste scores de Grand Prix Kür. Uiteindelijk bepalen de drie hoogste scores per team de einduitslag, waarbij de twee rondes (donderdag en vandaag) bij elkaar worden opgeteld. Vijf landen nemen deel aan deze finale van de landenwedstrijd dressuur.

Na de Grand Prix op donderdag en de Grand Prix Spécial vandaag gaat Nederland ruimschoots aan de leiding, gevolgd door Zweden en Amerika. Nu zal de Grand Prix Kür van start gaan, voor Nederland komen Edward Gal met Glock’s Undercover en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson aan start. Na deze rubriek zal bekend zijn wie de winnaar is van de landenwedstrijd dressuur van het CHIO Rotterdam.

Bekijk hier de uitslagen.
Bekijk hier de live uitzending
Bekijk hier de fotoserie van het CHIO Rotterdam.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.