Ga naar hoofdinhoud

Petitie gestart tegen jureringsvoorstel KNHS

Foto Lonneke Ruesink
Het voorstel van de KNHS om een tweede dressuurproef niet meer voor winstpunten mee te laten tellen als deze door hetzelfde jurylid wordt beoordeeld als de eerste proef, doet veel stof opwaaien. Gisteren startte Noortje van der Velden een petitie op tegen het voorstel. “Door de invoering van de startpas en het verbieden van twee proeven starten bij dezelfde jury stijgen de kosten enorm. Teken deze petitie zodat je hobby ook hobby blijft”, aldus de landelijk amazone. De petitie is inmiddels ruim zevenhonderd keer getekend.

“Hoewel de KNHS achter zijn leden die merendeel uit amateurs bestaan moet staan, proberen ze juist deze groep het moeilijk te maken.”, stelt Van der Velden. Ze pleit er in haar petitie voor om de reglementen niet aan te passen. Zo wil ze voorkomen dat de sport nog duurder wordt dan het al is.

Twee weken geleden stond de Info@ en poll op Horses in het teken van het voorstel. Bijna 800 mensen brachten hun stem uit. Maar liefst 90% stond negatief tegenover het idee van de KNHS.

Klik hier voor de petitie.

Bron: Horses

 

Eén reactie op “Petitie gestart tegen jureringsvoorstel KNHS

  • Danielle Lausberg

    Heel goed dat jullie er nog een keer een artikel van maken! Op naar zoveel mogelijk stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.