Ga naar hoofdinhoud

Rixt van der Horst pakt KNHS Para Dressuur Trophy met PR

Op Jumping Amsterdam won Para dressuuramazone Rixt van der Horst de KNHS Para Dressuur Trophy. De amazone kwam vandaag als eerste starter in de ring, liet een goede indruk achter bij de jury en behield met haar prestatie de koppositie gedurende deze wedstrijd. “Rixt reed een heel goede proef met een hoge moeilijkheidsgraad. Ze heeft paard mooi in verbinding. Puur genieten om te zien hoe goed er gereden wordt”, volgens juryvoorzitter Jacques van der Harst.

Negen combinaties verschenen in de dressuur-ring van de Amsterdam RAI. Wereldkampioene Van der Horst en de Gribaldi-nakomeling Uniek scoorden 79.917 procent met hun proef. De winnares straalt: “Gewonnen met een persoonlijk record, dat is toch prachtig. Ik had in de proef een heel fijn gevoel. Uniek was er heel fijn aan en ik kon hem mooi actief houden. We hebben de laatste maanden veel progressie gemaakt, vind ik zelf. Maar er zit nog meer in. In de proef kan het nog perfecter. Dit was de eerste keer na de Wereldruiterspelen dat ik weer een Kür op muziek reed.” Gisteravond ontving Rixt samen met haar teamgenoten van het WK de DVB-Foundation Award. “Dat was super. Heel gaaf vond ik dat we na de demonstratie en de huldiging een ereronde reden. Bij onze wedstrijden zijn de prijsuitreikingen niet te paard, dus dit was een hele mooie ervaring.”

Bijna werd Van der Horst haar de eerste plaats ontnomen. Zo kwamen Nicole den Dulk en Wallace (v. Future) dicht in de buurt, maar Den Dulk kon de koppositie van Van der Horst niet afpakken. Zij scoorde 79.833 procent met haar proef en werd tweede. Sabine Peters kwam ook dicht bij de 80 procent-grens. Met Carolus Magnus (v. Sunny Boy) scoorde de amazone 79.500 procent en werd zij derde in het klassement.

Op de vierde plaats eindigde Sanne Voets met de Florestan I-nakomeling Vedet PB N.O.P. door precies 78 procent te scoren met haar getoonde proef. Vijfde werden Demi Vermeulen en de Onze Fons-dochter Vanessa met een score van 77.917 procent.

Nog vier combinaties verschenen in de rijbaan. Ilona Goes en de Florencio I-merrie Zalisto werden zesde met een score van 70.583 procent. Annemarieke Roling-Nobel en Ricochet (v. Flemmingh) eindigden op de zevende plaats. De proef van de combinatie werd beloond met 70.167 procent. Achtste werden Marin Haentjens-Kirkels en de Stravinsky-nakomeling Wispering Shadow K. met 69.667 procent en met een score van 69.333 procent was de negende plaats voor Lotte Krijnsen en Rosenstolz (v. Rotspon).

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses / KNHS

Eén reactie op “Rixt van der Horst pakt KNHS Para Dressuur Trophy met PR

  • Jeroen

    Mooie scores voor zeer goede prestaties, als ik het stuk lees als fokker valt het me weer op dat er in alle paarden wel een flinke dosis duitsbloed zit. Om bruikbare paarden te fokken die ook nog goed kunnen scoren zullen we onze spectaculaire nederlandse paarden ook van duitse nuchterheid moeten voorzien. Zulke combinaties maak ik al jaren naar alle tevredenheid, hiervan komen er volgende week 2 op de hengstenkeuring (Apache x Florestan en De Niro x Jazz).
    Hiermee wil ik ook onderstrepen wat in het stuk van vorige week van dhr. Rosie stond over de wereldmarkt en wat het grootste deel van de afzet markt van onze fokproducten zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.