Ga naar hoofdinhoud

Rousseau, Johnson en Vivaldi ontvangen keurpredicaat

De hengstenkeuringscommissie dressuur kon dit jaar enkele hengsten voordragen voor het keurpredicaat. Bij de dressuurhengsten worden Rousseau, Vivaldi en Johnson tot keurhengst gepromoveerd. De hengsten ontvangen hun keurpredicaat op basis van onder meer hun goede exterieurvererving en hun nakomelingen die zich positief onderscheiden in de sport. Een aantal van deze nakomelingen komen terug in de show op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

Keurhengst Vivaldi is vader van de drie goedgekeurde hengsten Eye Catcher onder Kirsten Brouwer, Expression onder Diederik van Silfhout en Desperado onder Emmelie Scholtens. Deze drie hengsten hebben Nederland tevens op het WK Jonge Dressuurpaarden vertegenwoordigd, waar Eye Catcher zelfs de bronzen medaille veroverde. Ook bracht Vivaldi de bronzen-medaille winnaar van Verden Dream Boy voort, evenals Cennin, de troef van Madeleine Witte uit haar voormalige Grand Prix-merrie Vitana V.

Rousseau goed vertegenwoordigd

Zanzibar HDS, Watoeshi, Zippo en Eventz Zamacho vertegenwoordigen Rousseau in de Brabanthallen. Eventz Zamacho boekte met Jill Huijbregts al diverse overwinningen in de GP U25, waaronder in mei 2015 in München en recent waren ze succesvol in Roosendaal. Zanzibar HDS werd in 2007 geveild via de KWPN Select Sale. Zijn moeder Olanda is de grootmoeder van KWPN-hengst Apache. Jeroen Hamelink stelt dit talent voor, Grand Prix-paard Watoeshi wordt voorgesteld door zijn amazone Nicky Broxterman. Patrick van der Meer heeft met Zippo al vele successen geboekt zoals recent de winst in de GP Spécial in Mechelen. Beiden zijn ook gepromoveerd tot het Olympisch kader.

Succesvolle Johnson-nakomelingen

Glock’s Johnson TN N.O.P. is zelf op het hoogste niveau succesvol. Zo haalde hij onder Hans Peter Minderhoud individueel brons en teamgoud op het EK in Aken vorig jaar. Maar ook als dekhengst heeft hij veel succes, getuige zijn getalenteerde nakomelingen die hun beste beentje zullen voorzetten in Den Bosch: de door Theo Hanzon voorgestelde Top’s Eddieni presteerde recent zeer goed op de selectiewedstrijden voor de indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar. Hij staat aan kop in de tussenstand samen met KWPN-hengst Cupido, die wordt gereden door Arthur van Rooij. Dion Johnson voert gedeeld de tussenstand aan van de selecties in de Lichte Tour. Marlies van Baalen geeft acte de préséance met deze stoere ruin. Zijn halfbroer CJ wordt door Imke Schellekens uitgebracht in de Lichte Tour en is ook aanwezig in deze show. De Duitse ruiter Hendrik Lochthowe stelt de aangewezen hengst Meggle’s Boston voor aan het publiek, met wie hij al diverse successen boekte in de Grand Prix. Denise Nekeman was vorig jaar Nederlands kampioen met Boston STH en het duo droeg bij aan het teamzilver op het EK Young Riders. Boston werd in 2009 voor 62.000 euro geveild op de KWPN Select Sale en behaalde op het WK Jonge Dressuurpaarden in 2011 de knappe vierde plaats. De Spaanse amazone Morgan Barbancon rijdt haar talent Bolero die ze overnam van haar zus Alexandra.

De presentatie van deze show wordt verzorgd door Bert Rutten, voorzitter van de Hengstenkeuringscommissie dressuur, de voormalige amazone van Rousseau Nicolette van de Leeuwen en Hans Peter Minderhoud, ruiter van Vivaldi en Johnson.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.