Ga naar hoofdinhoud

Scholtens en Apache aan de leiding in NK lichte tour

Emmelie Scholtens met Apache
Apache
Emmelie Scholten heeft zojuist in Hoofddorp het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap dressuur in de lichte tour op naam geschreven. Ze deed dat met de KWPN-goedgekeurde hengst Apache (v.UB40). Het duo reed gemiddeld 74,167% bij elkaar.  Alle drie de juryleden hadden haar op de eerste plaats staan.

“Tijdens de proef bleef een heel mooi beeld bewaard, waarin met name de sterke drafverruimingen opvielen. Ook de wissels werden zeer goed uitgevoerd. Was alles dan perfect? Nee, net niet. Zo zou in de voltes het neusje iets mooier voor mogen blijven en mag Apache af en toe net iets mooier op twee teugels blijven lopen. Kleine dingen, die je eigenlijk een zevenjarig paard niet zwaar mag aanrekenen”, luidde het oordeel van de jury.

Op een kleine drie procent achterstand volgen Lynne Maas met Zamora (v. Krack C) en Adelinde Cornelissen met Tiara (v. Jazz). Beide combinaties staan op een gemiddelde van 74,491%.  Marlies van Baalen bezet zowel de vierde en vijfde plaats met BMC Ratzinger (v. Ricardos) en BMC Zigeuner DVB (v. Gribaldi).

Het tweede onderdeel staat vrijdag om 16.45 uur op het programma. De finale is zaterdag om 20.15 uur.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.