Ga naar hoofdinhoud

Sezuan weer bovenaan

Dorothee Schneider met Sezuan (v. Blue Hors Zack) - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
In Münster is vandaag het Turnier der Sieger begonnen met de Prix St. Georges. Drievoudig wereldkampioen Sezuan (v. Blue Hors Zack) kwam, zag en overwon in deze nationale rubriek. De hengst scoorde 75,211 % met amazone Dorothee Schneider.

Tweede werd Kristina Bröring-Sprehe op Destiny OLD (v. Desperados) met 74,237%. De derde plaats was voor Kira Wulferding met Soiree d’Amour OLD (v. San Amour), zij scoorden 73,789%.

Te druk

De gitzwarte Sezuan betoverde het publiek tijdens de WK’s voor jonge dressuurpaarden in 2014, 2015 en 2016. De combinatie werd drie keer achterelkaar wereldkampioen.

Afgelopen mei werd de hengst door zijn eigenaren teruggetrokken voor de kwalificaties van de Nürnberger-Burg Pokal omdat hij het te druk had. De hengst dekt veel, is in training voor de Grand Prix en is bovendien pas acht jaar oud.

Kennelijk was vandaag wel weer het moment gekomen om hem te starten. De wedstrijd telt ook als kwalificatie voor de Inter I op zondag, dus wellicht komt Sezuan ook daar weer in de ring.

 

Klik hier voor de volledige uitslag van de PSG in Münster

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.