Ga naar hoofdinhoud

Stalamazone verlaat Carl Hester en begint voor zichzelf

Nip Tuck, hier met Carl Hester op de WEG in Normandië. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De 26-jarige Katie Bailey die sinds 2009 werkzaam is als stalamazone bij Carl Hester, gaat de stallen van Hester verlaten om voor zichzelf te beginnen. Bailey gaat zich eind van deze maand vestigen in het Britse Herefordshire. "Het is droevig maar ook spannend nieuws dat mijn tijd bij Carl er op zit. Ik kan Carl niet genoeg bedanken voor de kans om zoveel te leren van de beste ter wereld", aldus Bailey.

Bailey leidde de tienjarige KWPN-ruin Nip Tuck ( v. Don Ruto) op tot Prix St. Georges-niveau en was met hem geselecteerd voor de World Classes Equine Pathway Squad. Vervolgens nam Hester plaats in het zadel van Nip Tuck, die hij onlangs op de WEG in Normandië naar de zilveren teammedaille en de twaalfde individuele plaats reed. Bailey reed voor Hester ook de paarden Don Archie (v. Dimaggio) en Super Nova (v. De Niro), die nu met Spencer Wilton Grand Prix loopt.

De amazones Olivia Oakeley, Jo Hamilton, Kate Cowell en Lucy Cartwright zijn net als Katie Bailey na hun periode bij Hester zelfstandig verder gegaan.

Bron: Horses/Horseandhound.

Eén reactie op “Stalamazone verlaat Carl Hester en begint voor zichzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.