Ga naar hoofdinhoud

Super comeback voor Madeleine Witte en Wynton

Na ruim een jaar wedstrijdstop vanwege een blessure, maakten Madeleine Witte-Vrees en de KWPN-hengst Wynton (v. Jazz) zondagavond een winnend comeback. In de Grand Prix, van de subtopwedstrijd in Ermelo, noteerde de combinatie net geen 71%.

“Ik kon merken dat hij zo lang niet mee was geweest, want hij was af en toe wel veel hengst en hij lette niet altijd even goed op mij. Toch ben ik dik tevreden met hoe het ging”, reageert Madeleine Witte-Vrees enthousiast. “Een pirouette ging wat minder, maar we hadden ook echt goeie punten, onder andere voor de piaffe en voor veel galoponderdelen. Ik ben heel blij dat hij weer mee kon, maar we gaan het zeker nog rustig aan doen.”

Kirsten Beckers eindigde als tweede in de Grand Prix met de KWPN-hengst Broere Westpoint (v. Jazz) met ruim 69%.

In de Prix St. Georges was er nog een zege voor Witte-Vrees. Met de zevenjarige Cennin (v. Vivaldi uit de Grand Prix-merrie Vitana V) noteerde ze ruim 69% op hun wedstrijddebuut. “Hij heeft nog helemaal geen ringervaring, dus het was nog wel een beetje zoeken onderweg. Hij sprong een keer om in de contragalop, het halthouden was scheef en in één keertwending snapte hij even niet wat ik bedoelde. Voor de moeilijke onderdelen scoorde hij juist hoge punten. Zo kreeg hij nu al zevens en achten voor de pirouettes. Verder stapt hij voor een tien en hij liet hele mooie drafverruimingen zien. Het is zo’n lief paard. Hij moet nu alleen meer ervaring opdoen.”

Carolien Reverdink eindigde als tweede in de Prix St. Georges met The Ritz (v. Rohdiamant) met 68,42%. In de Intermédiaire I pakte ze met Walk of Fame CHWR (v. Jazz) de overwinning, na de vijfde plaats in de Prix.
Diederik van Silfhout was heer en meester in het ZZ-Zwaar. Met Bon Jovi (v. UB40) debuteerde hij winnend op dit niveau met scores van 69% en bijna 74%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.