Ga naar hoofdinhoud

Talent én rijkunst zegevieren in klasse L

Franklin eindigde op de tweede plaats
De juryleden Gert van den Hoorn, Jan Wolfs en Karin Retera braken vandaag met hun beoordeling van de klasse L van de KNHS/KWPN-hengstencompetitie duidelijk met de lijn die door de eerste juryleden, twee weken geleden in Ermelo, was uitgezet. Winnaar Van Vivaldi (Vivaldi x Olivi) was niet alleen één van de beste paarden van deze klasse, de in Westfalen en Oldenburg goedgekeurde hengst werd door Isabel Bache ook het beste voorgesteld.

De amazone van eigenaar Sven Rothenberger stelde Van Vivaldi volkomen natuurlijk voor, met een lichte aanleuning en in de houding die bij de bouw en de africhtingsgraad van deze hengst past. Heel lichtvoetig en ongedwongen liet de hengst zijn talent zien en dit werd over de volle breedte gewaardeerd: 88,5 punten. Alleen de galop zou nog iets meer opwaarts kunnen zijn, aldus juryvoorzitter Gert van den Hoorn.

De winnaar van Ermelo, All At Once (v. Ampère) was onder Vai Bruntink nu wel veel beter in de aanleuning, maar de scherpte van het achterbeen was nu ook wat minder. De fraaie, langgelijnde hengst eindigde met 80,5 nu op de vijfde plaats. Achter winnaar Van Vivaldi mocht zich nu Franklin voorstellen, de spectaculaire Ampère-zoon die onder Severo Jurado Lopez zeer veel kracht en afdruk liet zien. In het begin van de proef rolde de hengst zich erg op en was zijn tong zichtbaar, later kreeg de Spanjaard de hengst beter op lengte. Maar het ongedwongene kan Franklin nog niet laten zien en het hals strekken was minimaal. Ook de stap is nog erg gespannen. Franklin verzamelde 85 punten.

De derde plaats werd ex aequo in beslag genomen door Ferdeaux en Foreign Affair. Zij verdienden allebei 81,5 punten. Onder Kirsten Brouwer kwam het front van Ferdeaux er soms iets teveel op, waardoor het ruggebruik niet optimaal was. Maar de scherpe, looplustige zoon van Bordeaux toonde opnieuw zijn mogelijkheden voor de grote sport. Foreign Affair liet onder Vai Bruntink een proef met veel souplesse, goede zijgangen een een fijne galop zien.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.