Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon wint Indoorkampioenschap ZZ-Zwaar

Theo Hanzon
Theo Hanzon Foto Lonneke Ruesink
De top drie van de ZZ-Zwaar zat gisteren heel dichtbij elkaar, maar na de tweede plaats van gisteren was het vandaag Theo Hanzon die de winnende kür neerzette in deze klasse. Met een totaal van 76.708 procent in de kür won hij met de Gribaldi-dochter Helena vh Goorhof. Zijn gemiddelde kwam uit op 73.209 procent.

Kampioen Theo Hanzon stond na de eerste proef tweede en maakte in de Kür zijn achterstand op Dinja van Liere meer dan goed. “Ik reed een foutloze Kür. Vandaag moest het gebeuren en Helena vh Goorhof luisterde en stond perfect onder controle. Alle belangrijke oefeningen in de proef gingen goed. Ik reed de Kür waarmee ik met Zhivago ale eens reserve-kampioen werd in het ZZ-zwaar. Deze muziek past Helena ook heel goed. Het zijn dezelfde type paarden.”

Voor de tweede plaats gisteren heeft Theo een verklaring. “Ik kreeg teveel verzet in de pirouette. Ik wilde vooruit rijden, maar toen zag ik zelfs een achterbeen voorbij komen.”

Hanzon rijdt de chique merrie Helena vh Goorhof nu een jaar. “Ik heb ZZ-zwaar gereden deze winter, omdat de galopseries nog niet helemaal bevestigd waren. Die zitten er nu wel op. Ze krijgt nu even rust en dan gaan we ons richten op de selecties in de Lichte Tour voor het kampioenschap komende zomer.”

Hanzon looft zijn merrie. “Helena vh Goorhof is heel sensibel en doet in de ring enorm haar best. Ze is fijn te rijden. Ik rijd haar voor Wim Sneijers van Stoeterij het Goorhof in Retie. We hebben afgesproken dat ik haar drie jaar mag rijden. Het doel is de Grand Prix.”

Dinja van Liere en de Zidane-nazaat Hexagons Denzel kwamen vandaag in de kür tot een score van 70.833 procent en daarmee op een gemiddelde van 70.367 procent, wat het duo de tweede plaats opleverde.

“Dit is weer wat ik verwacht had”, zegt een lachende Dinja van Liere met de zilveren medaille om haar nek. “Denzel liep vandaag pas zijn eerste Kür op Muziek en daar zaten nog wat foutjes in ook. De overwinning gisteren was gewoon boven verwachting.”

De derde plaats was voor Mara de Vries met Cuvanck Pp. Gisteren eindigde de combinatie op de vijfde plaats, maar de score in de kür vandaag, 69.417 procent zorgde voor een gemiddelde van 68.759 procent, waarmee het duo twee plaatsen steeg.

Kirsten Brouwer werd gisteren derde met Charming Mood en kwam vandaag op een gemiddelde uit van 68.039 procent wat haar uiteindelijk de vierde plaats opleverde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.