Ga naar hoofdinhoud

Tineke Bartels en zussen Meulendijks verzorgen demonstratie op CSI Eindhoven

Voorafgaand aan het hoofdnummer op zondagmiddag, de VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven, zullen Anne en Lotte Meulendijks in samenwerking met Tineke Bartels een dressuurdemonstratie geven. Het CSI3* springconcours aan de Karpendonkse Plas voegt daarmee een mooi showelement toe aan haar programma op zondag.

Anne en Lotte maakten afgelopen jaar furore op het EK en NK voor junioren en young riders. Dit deden zij onder toeziend oog van Tineke Bartels, bondscoach van de Nederlandse dressuurjeugd. Anne won twee individuele gouden medailles en teamzilver op het EK en werd vervolgens Nederlands kampioen bij de young riders. Lotte behaalde zowel op het EK als op het NK een zilveren medaille bij de junioren. De zussen zijn lokale toppers, net als de in Eindhoven geboren Tineke Bartels.

Viervoudig Olympiër Tineke Bartels won zelf vele medailles, waaronder twee maal Olympisch zilver. Haar vader, Piet de Vries, was in 1946 mede oprichter van het Concours Hippique Eindhoven. Dit maakt dat Tineke het evenement een warm hart toedraagt. Als trainer van haar dochter Imke en als bondscoach van ‘Jong Oranje’ van de KNHS behaalde Tineke de afgelopen jaren vele mooie resultaten.

Op CSI Eindhoven staat Hemelvaartsdag in het teken van Ladies Day, met een dameszadel show en diverse activiteiten in het gezellige strodorp. Zaterdag vindt de spectaculaire Derby van Eindhoven plaats en alle dagen is er ruimschoots vermaak voor bezoekers van alle leeftijden.

CSI Eindhoven wordt georganiseerd van 14 tot en met 17 mei aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven. De toegang is alle dagen gratis.

Bron: www.csi-eindhoven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.