Ga naar hoofdinhoud

Van Baalen wint Kür met imponerende Ratzinger

Marlies van Balen en een in bloedvorm stekende Ratzinger waren vanmiddag in het Fries Congrescentrum de glorieuze winnaars van de Grand Prix-Kür op muziek om de Interfloor Prijs. De 76,55% die er na een imponerende rit op het bord verscheen was volkomen verdiend. Hans Peter Minderhoud en Glock's Romanov moesten zich gewonnen geven (74,425%).

“We hebben de laatste tijd hard getraind om meer draagkracht in beweging te krijgen en dat gaat steeds beter”, verklaarde Marlies van Baalen na afloop haar persoonlijke record met Ratzinger.

Imponerend was vooral de manier waarop deze overwinning van Marlies van Baalen en haar 12-jarige Rheinlander tot stand kwam. Vol overtuiging en met veel expressie gereden, spatzuiver in de gangen en met een fikse moeilijkheidsgraad. Vooral de cirkels van 20 (!) wissels om de twee galopsprongen was briljant, inclusief overigens een kleine struikeling die geen enkel verder effect op de uitvoering had. Heel speciaal was ook de laatste oefening, op en neer op de A-C-lijn, met anderhalve pirouettes en twee keer een wisselserie om de pas. Waarbij de eerste overigens om de twee was.

Hier had Hans Peter Minderhoud niet van terug. De 16-jarige hengst Romanov trok er niet zo aan als winnaar Ratzinger en in de wissels om de twee galopsprongen ontstonden fouten.  Toch was er een duidelijk verschil met de Duitse amazone Nadine Husenbeth, die Florida (v. Fidermark) naar 73,025% stuurde. Haar landgenoot Thomas Wagner eindigde met Amoricello (v. Abanos) op 73% en de vierde plaats. In de uitslag volgden Theo Hanzon/Top’s Zoe, Kirsten Beckers/Westpoint en Marjan van der Jagt/Radetzky.

Uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.