Ga naar hoofdinhoud

Weer zege voor Theo Hanzon en Top’s Zoe in Grand Prix

Jeroen Okkema, op de foto rechts, won de Lichte Tour met Ducati. Foto: Quillemette Kraaijkamp
Theo Hanzon kwam woensdag, op de subtopwedstrijd in Schaijk, voor de vierde keer aan de start in de Grand Prix met Negro-dochter Top's Zoe en weer werd een zege geboekt. "Dit was de vijfde zege op rij al, want de ene keer dat ik haar Inter II startte won ze ook al", reageert Hanzon blij.

De score van 67,35% in Schaijk lag wel iets lager dan de vorige keren in de Grand Prix. “Ik had haar in alle rust losgereden in een andere baan en vlak voordat we de ring in moesten ben ik bij de rest gaan losrijden. Toen klapte ze eigenlijk een beetje dicht. In de proef kwam dat met name tot uitdrukking in de passage. Ik moest er teveel aan rijden, zodat we te weinig impuls overhielden voor de piaffe. Voor de piaffe krijgt ze normaal achten en die tellen natuurlijk dubbel”, legt de ruiter uit Sint-Oedernode uit. “Ik weet nu dat ik haar gewoon in de drukte moet losrijden.”
Danielle van Mierlo werd tweede in de Grand Prix met Ucento (v. Metall) met 66,80%. Kim Huizer, leerlinge van Hanzon, debuteerde op dit niveau met Oxford (v. Topas) en werd knap derde met 63,85%.

In de Midden Tour pakte Debora Pijpers de zege. Met Besterly Look at Him (v. Likoto xx) noteerde ze 67,08%. Joyce Heuitink volgde haar op de voet met Apart I Dancer (v. Quattro)  met 66,97%.

in de Prix St. Georges lagen de scores wat lager. Hier was het oranje lint voor Laurie Vervoort, die met 62,17% behaalde met Chester (v. Tuschinski). Ze werd gevolgd oor Mirjam Mischner en Zhivago (v. OOSeven) met 62,37% en Christianne Goes met Accountancy Bellissimo (v. Florencio) met 62,24%.
De Inter I kwam op naam van Joan Jansen en Zonnidus (v. Sunny Boy) na een score van 64,61%.

Sylvia Naagen heerste in het ZZ-Zwaar. Met Cassanova (v. Sandreo) won ze beide proeven met 65,29% en 67%. In de eerste proef werd Kyra Klinkers tweede met Zitara (v. Rubin Royal) met 64%. In de tweede proef zakte Klinkers af naar de vierde plek met 63,14% en was het rode lint voor Debbie van Dijk en Adventure (v. Ferro) met 64,71%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.
Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.