Ga naar hoofdinhoud

Winst GP*3 kür voor Gal, vóór Minderhoud en Van Silfhout

Winst in de Grand prix kür was vandaag, net als gisteren in de CDI3* Grand Prix voor Edward Gal met Glock's Voice. Hans Peter Minderhoud volgde op kleine afstand met Glock's Flirt. Met een derde plaats voor Diederik van Silfhout was het een Nederlands feestje in het Interchem stadion op CHIO Rotterdam.

Gal zette een weergaloze kür neer, en stijgt inmiddels ook met Vioce boven de magische 80% uit. De sterke kür blonk uit in controle en expressie. Voice liep loepzuiver door de passage en piaffe en sprong eveneens foutloze wisselseries. De combinatie liet zien veel progressie geboekt te hebben de afgelopen periode. De kür werd beloond met een score van 81,65%.

Na het persoonlijke record van gisteren wist Hans Peter Minderhoud wederom een zeer sterke proef neer te zetten met Glock’s Flirt. Met een foutloze kür behaalde deze combinatie een score van 80,45%. Glock’s Flirt liep zijn laatste wedstrijd op de wereldbekerfinale in Las Vegas, maar liet ook in Rotterdam een goede vorm zien. De piaffe en passage is sterk verbeterd en heeft aan kracht gewonnen. Ook springt ‘Flirty’ waanzinnig mooie wisselseries, waarvoor hoge cijfers op het protocol verschijnen.

Diederik van Silfhout zette eveneens een scherp resultaat neer met de Jazz-zoon Bonzanjo. Deze volle broer van Glock’s Tango lijkt steeds meer zijn ontspanning te vinden in de proef. Zijn stap blijft een aandachtspunt, desondanks wist hij een prachtig resultaat van 75,70% neer te zetten. Een combinatie voor de toekomst.

De drie Nederlandse toppers werden gevolgd door twee Amerikaanse combinaties. Met een opvallende kür op geheel a capella gezongen ‘muziek’ reed Shelly Francis haar Danilo naar de vierde plaats met 74,10%, gevolgd door de eerste starter Arlene Page en Alina met 72,025%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees hier alles over het CHIO Rotterdam.

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.