Ga naar hoofdinhoud

Wynton promoveert naar B-kader

De negenjarige KWPN-hengst Wynton (v. Jazz) is opgenomen in het B-kader dressuur. Zijn amazone Madeleine Witte is blij met de promotie. “Ik had helemaal niet gedacht al in het B-kader op te worden genomen, maar vind het een hele eer”, aldus de dressuuramazone.

“Je moet in zes maanden tijd drie keer boven de 69% krijgen, onze laatste scores waren al boven de 70, dat maakt het extra leuk”, vertelt Witte. Zo eindigde de combinatie vorige week nog op de tweede plaats in Oldenburg met een score van 71.383%. Witte verwacht dat Wynton de komende tijd veel progressie kan boeken. “Er zit nog veel meer in. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat er de komende tijd uit gaat komen. Wij hebben altijd veel vertrouwen gehad in Wynton, en dat blijkt nu al terecht. Ik denk dat hij alles in zich heeft om een toppaard te worden.”

Volgende week start Witte met Wynton in de kadervormingswedstrijd van Deurne. “En in december ben ik uitgenodigd voor een internationale wedstrijd bij de familie van Matthias Alexander Rath. Een hele eer.”

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.