Ga naar hoofdinhoud

Zwart, Sekreve en Van Opbergen domineren Subli-selectie

Jennifer Sekreve met Ferrero. Foto: Melanie Brevink
Succesvolle ritten voor Laura Zwart, Jennifer Sekreve en Joyce van Opbergen op de laatste Subli-selectiewedstrijd in Emmeloord. Bij de vierjarigen veroverde Zwart afgelopen zaterdag de eerste twee plaatsen en Sekreve zette dezelfde prestatie neer bij de vijfjarigen. Joyce van Opbergen wist met Eyecatcher het beste resultaat te noteren bij de zesjarigen. De amazones zijn verzekerd van een startbewijs voor de finale van het KNHS-Subli kampioenschap voor jonge paarden, dat op 19 december gehouden wordt in Ermelo.

Na deze laatste selectiewedstrijd zijn 21 paarden gekwalificeerd voor de finale. Daaronder valt ook Gruno (v. Andretti), die door Laura Zwart in Emmeloord naar de winst werd gereden. De juryleden waardeerden de verrichting met 80,8 punten. Gruno eindigt daarmee op een gedeelde achtste plaats in de tussenstand met 50 punten. Lumen Ghandi (v. Charmeur), die onder Zwart tweede werd in Emmeloord, volgt op 1 puntje in de tussenstand van de competitie. Marlou de Ruyter reed de imponerende vos Gregwaard (v. Florencio) naar de derde plaats. Met de 15 plaatsingspunten die hij in Emmeloord verdiende, plaatste de grote vos zich net voor de finale.

Topklasseringen voor Sekreve

Jennifer Sekreve won vorig jaar de finale bij de vierjarigen met Forty. Op 19 december hoort ze met de zoon van UB-40 zeker weer tot de favorieten. In Emmeloord werden ze tweede achter Ferrero (v. Rhodium), die ook door Sekreve werd voorgesteld. Ferrero ontving van juryleden Willemien Blanken en Thea Vermunt 82 punten. De score van Forty was 79,8. Dertien vijfjarige dressuurtalenten zijn startgerechtigd in de finale.

Bij de zesjarigen plaatste Sekreve zich eerder in het seizoen al voor de finale met San Siro (v. San Amour). In Emmeloord reed ze de Oldenburger naar de tweede plaats. Eyecatcher (v. Spielberg), gereden door Joyce van Opbergen, won met 81 punten. Daarmee steeg Eyecatcher in de tussenstand van het kampioenschap en stelde daarmee een finaleplaats veilig. Ze gaan het in december opnemen tegen negen zesjarige finalisten.

Uitslag selectiewedstrijd KNHS-Subli kampioenschap jonge dressuurpaarden, Emmeloord
Vierjarigen
1. Laura Zwart, Gruno (v. Andretti), 80,8 pnt
2. Laura Zwart, Lumen Ghandi (v. Charmeur), 78,2 pnt
3. Marlou de Ruyter, Gregwaard (v. Florencio), 76,2 pnt

Vijfjarigen
1. Jennifer Sekreve, Ferrero (v. Rhodium), 82 pnt
2. Jennifer Sekreve, Forty (v. UB 40), 79,8 pnt

Zesjarigen
1. Joyce van Opbergen, Eyecatcher (v. Spielberg), 81 pnt
2. Jennifer Sekreve, San Siro (v. San Amour), 79 pnt

Klik hier voor de volledige tussenstand.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.