Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Zuur als het niet wil’

Edward Gal en Glock's Voice. Foto: www.arnd.nl
"Ik had gewoon teveel dingen die niet goed waren", zegt Edward Gal na afloop van een minder gelukkig optreden met Glock's Voice. "Heel jammer. Het ging echt om deze wedstrijd. We zijn hier als team en als team wilden we een goed resultaat neerzetten. Balen dat dat niet gelukt is."

Edward Gal vertelt dat Voice zich in alle piaffes wat opdrukte. “Als ik dan iets naar voren ging om dat op te lossen dacht hij dat ‘ie er al uit moest. Dan ben je het kwijt, dan krijg je lage cijfers voor de piaffe zelf, maar ook voor de overgangen. Dat zijn dure punten.”

Eners

De fout in de eners voelde Edward niet aankomen. “Ik dacht: ik laat hem z’n eners maar lopen en toen ontstond toch nog de fout. Daar baal je dan gewoon van.”

Druk

Als vierde man wist Edward dat hij een hoge score neer moest zetten. “Met die druk kan ik wel omgaan en m’n best doe ik altijd wel. Als ik rijd, wil ik er altijd uithalen wat er in zit. Maar het is wel zuur als het dan niet wil.”

Merrie

Maar ligt het dan aan Voice dat er niet uitkwam wat Edward wilde laten zien. “Nee, dat zou ik niet zeggen. Nu waren het de omstandigheden waarmee ik moest dealen. Vicky Max-Theurer kwam met haar merrie de ring uit toen ik er met Voice in ging. Ik liet hem meteen al de andere kant uit kijken, maar ik merkte gelijk aan hem dat hij dacht: wat loopt daar? Ik kreeg het contact niet helemaal. De ene keer heb je dat wel, de andere keer niet.”

Bron: Paardenlrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Edward Gal: ‘Zuur als het niet wil’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.