Ga naar hoofdinhoud

Werth laat opnieuw concurrentie op afstand

Update met video
Isabell Werth en Weihegold OLD. Foto: www.arnd.nl
Met maar liefst vijf scores boven de 80% voor het technische gedeelte behaalde Isabell Werth een unanieme zege in de kür op muziek van de Stuttgart German Masters. De Duitse driekleur domineerde de top drie. Dorothee Schneider volgde op de tweede plaats en Helen Langehangenberg maakte de Duitse top drie compleet.

Gisteren kende Schneider een iets mindere dag met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) met onder andere wat foutjes in de wisselserie. Toen kwam deze combinatie niet verder dan vijfde plaats met 72,940%. Vandaag in de kür op muziek revancheerde het duo zich en werd door de jury eensgezind op de tweede plaats gezet. Totaal kwam Schneider op een score van 82,805%.

Dressuurkoningin

Met een eindtotaal van 87,575% gaf Isabell Werth met Weihegold (v. Don Schufro)  haar concurrenten weer het nakijken. De juryleden plaatsen Werth unaniem op kop. De scores variërende van 84,900% tot 89,725%.

PR

Helen Langehangenberg vestigde gisteren met Damsey FRH (v. Dressage Royal) een nieuw persoonlijk record. Vandaag werd het duo derde in de kür op muziek. Vier juryleden kenden een derde plek toe aan deze combinatie. De 80%-grens werd niet overschreden door de drukkende score van de jury bij C. Die het optreden ‘slechts’ 76,150% en een negende plaats waard vond.

Van der Meer

Patrick van der Meer kende vandaag een voortvarende start met Zippo (v. Rousseau) met een achtste plaats. Vandaag lukte het niet om deze plaatsing te herhaling. Met een eindtotaal van 73,640% werd het duo dertiende in het sterke deelnemersveld.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.