Ga naar hoofdinhoud

Eventing WEG: Verpletterend optreden William Fox-Pitt

William Fox-Pitt
William Fox-Pitt heeft in de dressuur laten zien waarom hij dé nummer één van de Wereldranglijst eventing is. Met Chilli Morning reed hij een fantastische proef van maar liefst 75,11% en daarmee staat hij op slechts 37,3 strafpunten. Een verpletterend resultaat en daarmee gaat Fox-Pitt na de eerste dressuurdag ruimschoots aan de leiding. Het regende 8'en in de proef van Fox-Pitt. De galopchangementen en de galopverruiming van Chilli Morning waren hoogtepunten in de vrijwel vlekkeloze proef.


Elaine Pen is precies op het juiste moment in topvorm met de Jazz-dochter Vira: vandaag op de Wereldruiterspelen rijdt ze haar beste dressuurproef ooit met 71,78% en dus 42,4 punten. De zeker niet overgewaardeerde proef was foutloos en op de staponderdelen na vol hoogtepunten. Zeker in de draf- en galopverruimingen was de dressuuraanleg van de ontspannen, maar voorwaartse Vira goed zichtbaar. Elaine Pen neemt een voorlopige vijfde plek in. De galopchangementen van Vira waren overtuigend en vlekkeloos gesprongen, maar toch verschenen er zo nu en dan 7’s waar best 8’en hadden mogen prijken op het scorebord. Vanuit het Nederlandse kamp was behalve blijdschap ook de uitspraak ‘niet teveel punten’ veelvuldig te horen.

Tim Price uit Nieuw-Zeeland en Ingrid Klimke uit Duitsland hebben zich inmiddels op de plaatsen vier en drie genesteld. Ingrid Klimke en FRH Escada JS hadden een proef met pieken, maar ook een aantal flinke dalen. Vooral in de staponderdelen verging het Klimke niet vlekkeloos en het eerste galopchangement kwam ook niet uit de verf. De 9’s voor de galopverruiming en de vele 8’en zette Klimke echter op een topscore van 72,56% en dus 41,2 strafpunten. Tim Price gaat met Wesko op de vierde plek met 42,0.

Regerend olympisch kampioen en Wereldkampioen Michael Jung kon deze Wereldruiterspelen niet op zijn toppaard La Biosthetique Sam FBW rekenen. Met de pas negenjarige Fischer Rocana FST staat Jung voorlopig wel op de tweede plek. Na een strakke proef van 72,89% staat Jung op 40,7 punten.

Phillip Dutton uit de Verenigde Staten neemt inmiddels de zesde positie in met Trading Aces. De Amerikaan moest vooral in de galopchangementen wat toegeven, maar was in de draf wel overtuigend. Publieksfavoriet Cédric Lyard – een Fransman – gaat met Cadeau du Roi op de negen plek met 47,3. De drafonderdelen waren matig, maar in de galop werd de score opgewaardeerd. De score van Lyard werd met luid applaus ontvangen. De Australiër Bill Levett meldt zich op de zevende plek en de Britse Nicola Wilson op plaats acht.

Andrew Heffernan ging vanmorgen als eerste van start voor Nederland. Met Boleybawn Ace noteerde hij 63,34% (55 strafpunten. Hij liet vooral punten liggen in de changementen. Drie van de vier waren onvoldoende. Ze bezetten momenteel de gedeelde 22e plaats.

Morgen is het de beurt aan Merel Blom en Tim Lips.

De wedstrijd is live te volgen via FEI.tv.

Bekijk hier de live resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.