Ga naar hoofdinhoud

Drie op een rij voor Boyd Martin en Welcome Shadow

Doug Payne en Vandiver door het Vip-paviljoen Foto Susan J. Stickle
Voor de derde keer op rij wist Boyd Martin met de Ierse merrie Welcome Shadow de prestigieuze 'Land Rover Wellington Eventing Showcase' in Wellington te winnen. Zijn landgenoot Buck Davidson kwam door de foutloze cross nog dichtbij. Het Amerikaanse feest werd compleet gemaakt door de derde plek van Doug Payne.

De cross van de Eventing Showcase loopt over de terreinen van het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington waar ook het Winter Equestrian Festival zijn wedstrijden heeft. De cross eindigde zelfs met een sprong door het VIP-paviljoen.

Boyd Martin stond na de dressuur en het springen op de tweede plaats met de twaalfjarige Welcome Shadow (v. Welcome Flagmount). De leidster in het klassement Marilyn Little kreeg met RF Demeter een zware val op een punt waardoor ze haar eerste paard, RF Scandalous, niet meer startte. Martin kreeg in de cross 0.8 tijdsoverschrijding en sloot de wedstrijd winnend af op 27.3. De derde keer op rij dat hij met hetzelfde paard de zege pakte.

Buck Davidson en Petite Flower (v. Amber’s Lust xx) bleven op hun dressuurscore, 30.9, staan en hetzelfde deed Doug Payne. De Amerikaan klom met Vandiver (v. Windfall) van de tiende plaats, na de dressuur en het springen, op naar derde plaats.

Wiiliam Fox-Pitt was de beste niet-Amerikaan in het klassement. De Brit reed het leenpaard Steady Eddie (v. Jetball xx) naar de zevende plaats. Met het andere geleende paard, RF Quaterman, werd hij ook nog tiende.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.