Ga naar hoofdinhoud

Drie oranje para-amazones vandaag in actie

De Nederlandse para-dressuurruiters. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Vandaag staat tijdens de Paralympics de teamtest voor grade II ruiters op het programma. Deze proef gaat om 15.00 uur Nederlandse tijd van start en Rixt van der Horst komt met Caraat als tweede in de baan. Demi Vermeulen gaat met Burberry als nummer 10 van start.

Vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd gaat ook de eerste Individuele proef van start. Vandaag is het hierin de beurt aan de Grade III ruiters en voor Nederland is de individueel startende Sanne Voets met Demantur dan aan de beurt. Zij zal als vijfde van start gaan. Na deze proef worden ook de eerste Hippische individuele medailles van deze Paralympics uitgereikt.

Landenklassement

Morgen staat de individuele proef voor grade IV (met Frank Hosmar) en grade 1b (met Nicole den Dulk) op het programma. Donderdag wordt de individuele proef voor Grade II (met Demi Vermeulen en Rixt van der Horst) en grade 1a verreden.  Het resultaat van de beste drie combinaties per land in de teamtest en de individuele proef samen bepalen het landenklassement.  De beste zeven combinaties uit de individuele proef gaan door naar de Kür die voor alle grades vrijdag op het programma staat en waar uiteraard ook weer medailles te verdienen zijn.

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen.

Bron: Ruiters in Oranje/Paardenkrant-Horses.nl

Rio in Beeld: Paralympics de eerste dagen

Frank Hosmar derde in landenproef Grade IV

Nicole den Dulk vijfde in team-test

Sanne Voets tweede met 70.316 procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.