Ga naar hoofdinhoud

Dubbele kür-zege voor Lotje Schoots in Middenbeemster

Update
Gisteren stond het bij Sociëteit de Vennen in Middembeemster in het teken van de kür op muziek. Naast de basisklassen kwamen ook de ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Grand Prix aan bod. Lotje Schoots zegevierde in zowel de Intermediaire I kür als de Grand Prix kür. In de ZZ-Zwaar mocht Marleen Glorie het oranje lint in ontvangst nemen. Met Jurre B (v. Fabe 348) reed zij 67,88% bij elkaar.

Lotje Schoots kan terugkijken op een succesvolle avond. In de Grand Prix kür bracht ze de Lingh-zoon Cocksdorp Texel aan start, waarmee ze 72,50% bij elkaar reed. Om de tweede plaats werd er gestreden door Manon van Hylckama-Vlieg en Valentijn van Weering. Met Kingsley Archibald (v. Krack C) trok Van Hylckama-Vlieg uiteindelijk aan het langste eind. Zij reed, net als Van Weering met VarioHippiQue’s First Class (v. Florencio) 69,25% bij elkaar, maar kreeg van de hoofdjury een hogere beoordeling, waardoor zij het tweede prijzengeld in ontvangst mocht nemen.

Wederom Schoots

Op Intermediaire I-niveau toonde Schoots wederom aan de beste te zijn. Dit maal in het zadel van de Welt Hit II-dochter Zamora, die ze naar 71,31% stuurde. Samara van der Eerden, leerlinge van Van Weering, kwam het dichtst in de buurt met VarioHippiQue’s Sir John (v. Sir Donnerhall). Haar percentage van 69,06% was genoeg om ruim een procent voor te blijven op Astrid Langeberg en Downtown (v. Uptown).

Hoogste dagscore

Het hoogste percentage van de dag werd bij elkaar gereden bij de Z2 pony’s. Laura Kompier, die met haar Schermeer’s Hof King Lowie (v. Heitrak’s Marvin) is opgenomen in het B-kader, reed maar liefst 77,50% bij elkaar. Daarmee bleef ze ruim twee procent voor op Lara van Nek met Haasendonk’s Sultan (v. Nieuwmoeds Patrick).

Geen ruimte voor fouten

De dagwinnares, die naast een statiedeken en waardebon ook nog eens 250 euro won voor de hoogste score, was heel enthousiast over haar kür. “Schermeer’s Hof King Lowie heb ik zelf opgeleid. Voor het artistieke gedeelte kreeg ik zelfs 80%. De proef zelf ging heel goed. Het is moeilijke proef waarin geen ruimte voor fouten is. Bij het aanspringen van draf naar galop moest ik wel een extra volte draaien, maar dat was het enige smetje”, vertelt Laura Kompier. Ze schreef zelf de choreografie van haar proef, de muziek werd samengesteld door Naomie Jansen.

*Dit bericht wordt nog aangevuld*

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.