Ga naar hoofdinhoud

Dubbele overwinning Daniel Coyle op laatste dag WEF Wellington

Daniel Coyle sloot gisteren de twaalfde en laatste week van het Winter Equestrian Festival in Wellington af met een dubbele overwinning. De jonge Ier was de beste in de finale van de U25-wedstrijd met Simba de la Roque en won vervolgens de nationale Grand Prix op Dillinger. Het overall klassement in de U25-klasse kwam op naam van Lucas Porter en Diamonte Darco.

Olaf Petersen bouwde het finale parcours voor de U25 ruiters. De 22 besten uit de serie wedstrijden kwamen aan de start. Acht combinaties streden in de barrage om de prijzen. De 22-jarige Daniel Coyle reed Simba de la Roque (v. Kannan) in 39,94 seconden naar de overwinning.

Mendoza komt te kort

De altijd snelle Jessica Mendoza moest Coyle toch voor laten gaan. Met haar nieuwe aanwinst Horst van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelaere) eindigde de Britse in 41,19 seconden als tweede. Shawn Casady en Vanilla (v. Nabab de Reve) waren de derde op het podium.

Porter wint klassement

Het overall klassement werd door Lucas Porter gewonnen. In de laatste wedstrijd werd de pupil van Jeroen Dubbeldam zesde door een balk in de barrage, maar dat bracht de eindzege niet meer in gevaar.

Grand Prix

De Grand Prix over 1,50m gaf bijna dezelfde uitslag. Opnieuw moest Jessica Mendoza haar meerdere erkennen in Daniel Coyle. Coyle reed de Contender-zoon Dillinger naar een ruime zege (39,89). Mendoza was op de Indoctro-merrie Constance twee seconden langzamer (41,86). Op de derde plaats eindigde Liubov Kochetova met de Oldenburger Urus 2 (v. Canturo).