Ga naar hoofdinhoud

Duits dressuurteam voor Aken bekend

Suppenkasper hier onder Helen Langehanenberg Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vandaag werd het Duitse landenteam voor het CHIO in Aken bekend gemaakt. Natuurlijk doen Isabell Werth en Weihegold OLD mee. Ze worden vergezeld door Sönke Rothenberger, Hubertus Schmidt en Dorothee Schneider. Alle vier deze ruiters presteren uitstekend op het Duits kampioenschap in Balve dat momenteel verreden wordt.

Sönke Rothenberger neemt Cosmo mee naar Aken en Hubertus Schmidt komt in het team met Imperio. Dorothee Schneider gaat met Sammy Davis jr. terwijl Isabell Werth naast Weihegold OLD ook een reservepaard meeneemt. Dat zal Emilio of Don Johnson FRH zijn.

Helen Langehanenberg weer in A-kader

Eerste reserve voor Aken is Helen Langehanenberg met Damsey FRH, tweede reserve is Fabienne Lütkemeier met Fabregaz. Langehanenberg kreeg vandaag te horen dat ze met de vijftienjarige Damsey én met de pas negenjarige Suppenkasper in het A-kader zit. Met de jonge Spielbergzoon reed de amazone vorig jaar de finale van de Nürnberger Burg-Pokal.

Langenhanenberg laat weten verrukt te zijn met de dubbele uitverkiezing. “Ik had nog nooit twee paarden in het A-kader” vertelt ze. “Damsey lijkt er niet ouder op te worden, strijdt echt mee en is fijn constant tegenwoordig. En Suppenkasper is voor mij het ultieme paard, die heeft alles. En wil er ook nog eens voor gaan.”

Derde week juli

Het tournooi in Aken vindt plaats van 19 tot 22 juli en is de tweede bezichtingswedstrijd voor de Duitsers voor het EK dit jaar. Het Nederlandse team voor Aken moet nog bekend gemaakt worden.

 

Bron: Dressursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.