Ga naar hoofdinhoud

Duitsers domineren Neumünster Grand Prix

Marco Kutscher
Het waren zojuist vijf Duitsers, die in de top 5 eindigden in de Grote Prijs van Neumünster. Deze vijf waren ook direct de enigen, die zonder strafpunten door de eerste ronde kwamen en zich voor de barrage plaatsten. De Nederlandse combinaties, die aan de start kwamen in deze rubriek over 1,55m speelden geen rol van betekenis.

Philip Rüping was met Clinta de thuisruiter, die de snelste foutloze barrage reed. De dochter van Clinton liet alle balken in de lepels liggen en galoppeerde in 31,01 seconden over de streep met Rüping. Dit was ruim een seconde sneller dan Christian Kukuk, die tweede werd met de KWPN-hengst Cordess. De goedgekeurde schimmelhengst, net als Clinta een nakomeling van Clinton, finishte foutloos in 32,25 seconden.

Top vijf

Marco Kutscher eindigde op de derde plaats met Quadros. De Duitse ruiter liet de goedgekeurde Holsteinerhengst van Quidam de Revel in 33,74 seconden over de streep galopperen en was daarmee geen bedreiging voor Kukuk. Kutscher was op zijn beurt ook weer ruim een seconde sneller dan Heiko Schmidt, die met Chap op de vierde plaats eindigde. Het duo was met 34,89 seconden goed voor de langzaamste foutloze barragerit en de Cellestial-zoon was hiermee de derde goedgekeurde hengst in de top 5. Andreas Kreuzer en Quick Jumper (v. Quidam’s Rubin)  klokten de tweede snelste tijd, maar moesten met twaalf strafpunten genoegen nemen met de vijfde plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.