Ga naar hoofdinhoud

Oranje ruiters hebben hun dag niet

Live
Duitsland wint de landenwedstrijd van Aken, Frankrijk en Amerika delen de tweede plaats, Groot-Brittannië wordt vierde, Zwitserland vijfde, België zesde, Canada zevende en Nederland eindigt als laatste.

22.36 Iedereen rent de ring al in en de bloemen worden al op de karren geladen, maar Ludger Beerbaum besluit toch van start te gaan. Parcourshulpen moeten snel weer opbouwen, hoewel Duitsland al gewonnen heeft, wil Beerbaum toch van start. Casello heeft nog even een tik nodig voor de sloot, maar gaat er ruim overheen. Beerbaum doet zijn thuispubliek een groot plezier door nog een keer te rijden en onderstreept de suprematie van Duitsland door een foutloze ronde neer te zetten.

22.32 Beezie Madden hoefde in de eerste ronde niet van start als vierde ruiter, maar moet in de tweede ronde proberen een barrage met Duitsland af te dwingen. Cortes C krijgt geen afzet en landt midden in de sloot. Deze fout wordt met luid Duits gejuich begroet. Het blijft bij  vier strafpunten.

Nederland sluit de wedstrijd af met 21 strafpunten.

22.19 Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. hadden in de eerste omloop een balk op de uitsprong van de dubbel, maar deze blijft nu liggen. Ziet er probleemloos uit, een paar vreugdebokjes markeren deze nulronde van Van der Vleuten. Is zijn Olympische ticket nu veilig gesteld?

Alleen Amerika kan Duitsland nog van de zege afhouden, als Beezie Madden en Cortes C foutloos blijven komt er een barrage.

22.13 Drie dubbel nullers op een rij. Na de mooie ronde van Judy Ann Melchior blijven ook Laura Kraut met Zeremonie en Meredith Michaels-Beerbaum met Fibonacci, tot groot plezier van het volgepakte stadion, twee keer foutloos.

22.10 Judy Ann Melchior voegt zich bij het rijtje dubbel nullers en As Cold As Ice trekt zich ogenschijnlijk niets aan van de 1.64m hoge steilsprongen en twee meter brede oxers.

21.57 Ook voor Gerco Schröder problemen op de sloot. Glock’s Cognac Champblanc landt met beide voorbenen in het water. De schimmel springt goed op, maar landt te snel.

21.54 Marcus Ehning kan het ook, nog een dubbele nulronde! Pret a Tout komt niet in de buurt van het hout. Duitsland toont topvorm.

21.53 Eerste dubbel nul op naam van Lucy Davis en Barron. Hier kan geen parcoursbouwer tegenaan!

21.50 Caracas van de Belg Jos Verlooy kan zich in de tweede ronde niet herpakken. Drie springfouten en een tijdfout leveren dertien strafpunten op. Daarmee doen de Belgen slechte zaken. In de eerste ronde stonden ze nog bijna aan kop, nu al 4 en 13 strafpunten op het scorebord.

21.40 VDL Groep Zidane was net heel gespannen en kwam totaal op tien strafpunten in de eerste manche. Nu begint Leopold van Asten met Zidane geconcentreerd, maar halverwege het parcours benadert hij de sloot onhandig. Een voetje in het water en ook de daaropvolgende 1.64 m hoge steilsprong gaat naar beneden. 8 strafpunten voor Van Asten. Dit is niet onze dag.

21.35 De Duitsers staan op de banken in de Soers. Christian Ahlmann rijdt foutloos met Epleaser van ’t Heike (ex Frank Schuttert) en daarmee gaat Duitsland aan de leiding. Zojuist maakte zijn hengst nog een fout in de eerste manche, maar dat maakt Ahlmann nu goed.

21.32 De Amerikanen begonnen fantastisch aan de Akense landenwedstrijd, maar nu vallen er bij Mclain Ward drie balken. 12 strafpunten voor de Amerikanen, het minste resultaat tot nu toe.

21.30 Olivier Philippaerts rijdt voor België een goede ronde, maar maakt met Cabrio van de Heffinck één foutje. Bij Kevin Staut gaan er eveneens balken af, 2 stuks.

21.26 Guy Williams reed voor Groot-Britannië net de eerste nulronde in de tweede manche. Romain Duguet (Zwitserland) maakte twee foutjes en Tiffany Foster deed dat ook.

21.20 Net reed Harrie Smolders nog een mooie nulronde met Don VHP Z. Nu maakte de verder zeer goed springende hengst een foutje op de Rolex-oxer. Don VHP Z kwam na het lastigste lijntje in het parcours (van de muur in vijf galopsprongen richting de Rolex-oxer) iets te dicht op de sprong en de voorste balk ging er af.

21.10 Parcoursbouwer Frank Rothenberger heeft een paar steilsprongen voor de tweede manche verhoogd tot maar liefst 1.64m en zette een paar oxers breder. Het is dus een dik parcours, maar vanwege het niet overdreven sterke deelnemersveld niet heel technisch. Aan de andere kant is de Soers wel erg kijkerig en imponerend voor de paarden zoals eerder vanavond onder andere bij de rit van Leopold van Asten bleek.

20.51: Hij heeft zijn Olympische ticket al op zak, maar in Aken zat het venijn in de staart; Alicante tikt het achterste element van de Rolex-oxer uit de lepels. Vier strafpunten voor Guery en Alicante en België moet voorlopig de derde plaats delen met Frankrijk en Groot-Britannie.

20.48: De Soers gaat uit zijn dak. De zilveren vos Ludger Beerbaum en zijn Casello poetsen de springfout van Ahlmann definitief weg.

20.46: Frankrijk eindigt met de nulronde van Bosty en Qoud´Coeur de la Loge op een totaal van vier strafpunten na de eerste manche.

20.42: Groot springende Verdi komt iets ver de gouden dubbel in en tikt het achterste element van de oxer. Vier strafpunten voor Maikel van der Vleuten en Nederland is samen met de Zwitsers hekkensluiter na de eerste manche.

20.39: Nog geen nulrondes voor de Zwitsers tot Steve Guerdat in de ring verschijnt. Met Corbinian toucheert hij enkele balken vervaarlijk, maar alles blijft liggen. Wel een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. Een totaal van 13 strafpunten en een achtste plaats na de eerste manche.

20.36: Acht strafpunten totaal voor het Canadese team. Eric Lamaze zet een mooie nulronde neer met Chacco Kid.

20.32: Hello Guvnor tikt een aantal balken aan, maar alles blijft in de lepels liggen. Een nulronde voor Scott Brash en de Britten. Na de eerste manche op totaal vier strafpunten.

Amerika’s vierde ruiter Beezie Madden kan haar paard sparen; ze hoeft niet te starten met de drie nulronden die al verreden zijn.

20.27: Ook nul voor Judy Ann Melchior met de fabuleus springende As Cold As Ice Z. Jos Verlooys moeizame ronde lijkt hem te worden kwijtgescholden.

20.24: Meredith Michaels Beerbaum met Fibonacci een nulronde voor de Duitsers. Met Ahlmanns vier strafpunten als streefresultaat blijven  de oosterburen aan de leiding samen met de USA en Belgie.

20.20: Glock’s Cognac Chamblanc struikelt licht in de aanloop naar de dubbel. De insprong gaat naar beneden. Daarna nog een fout op de Rolex oxer na de muur. Plus een overschrijding van de toegestane tijd is een totaal van negen strafpunten.

Harrie Smolders reed een prachtige nulronde met zijn Don VHP Z

Zidane van Leopold van Asten is erg gespannen, Tweede paal van de brede oxer valt naar beneden en hij wil in eerste instantie niet naar de Mercedes steil.

Jos Verlooys Caracas galoppeert door de sloot en stopt voor de muur. Paarden gedragen zich in Aken altijd anders dan in welk ander concours dan ook.

Frank Rothenberger heeft in verband met het niet al te sterke deelnemersveld geen moeilijk, maar wel een fysiek pittig parcours neergezet.

Het Nederlandse team van bondscoach Rob Ehrens gaat als vijfde van start en bestaat uit Harrie Smolders/Don VHP Z, Leopold van Asten/VDL Groep Zidane N.O.P., Gerco Schröder/Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. en Maikel van der Vleuten/VDL Groep Verdi TN N.O.P..

Met de Olympische Spelen vlak voor de deur verschijnen de teams in de Akense landenwedstrijd vanavond niet allemaal op volle sterkte. Met vier ervaren ruiters en de zevende startpositie geldt Duitsland vooralsnog als favoriet. Nederland is door het uitvallen van Carambole N.O.P. iets verzwakt.

Live Uitslag

Kijk hier live naar Clip My Horse

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.