Ga naar hoofdinhoud

Dujardin kiest voor Zuidenwind-zoon in Zweeds kampioenschap

Rose Mathisen met ZuidenwindFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het Zweeds kampioenschap voor jonge dressuurpaarden afgelopen weekend in Flyinge is de SBS-gefokte Skywalker tot kampioen bij de vierjarigen gekroond. De zoon van Zuidenwind kreeg van testamazone Charlotte Dujardin een 9,5 voor zijn rijdbaarheid én aanleg. Bij de vijfjarigen ging de titel naar de Sir Donnerhall II-nazaat Astoria.

Dankzij de scores van Dujardin, kwam Skywalker, die werd voorgesteld door Cecilia Kristoffersen, uit op een totaal van 95 punten uit. “Dit paard heeft zijn amazone elke dag een reden tot lachen. Hij mist in verhouding tot de anderen misschien nog wat kracht, maar is heel goed opgeleid. Hij is energiek en leert gemakkelijk, alles wat je zoekt in een jong paard”, lichtte de Olympisch kampioene na haar testrit toe.

Skywalker is gefokt uit de Bernstein-dochter Montesse, die met Einar Kristoffersen acteert op Grand Prix-niveau.

Sezuan-zoon op twee

De tweede plaats in het kampioenschap ging naar Shizeodo GJ, die werd voorgesteld door Madelene Engelke. De Sezuan-zoon kreeg van Dujardin een 9,3 voor de rijdbaarheid en net als de nummer één een 9,5 voor de aanleg.

Ook de nummer drie, Swedish Diamond (v. San Amour) van amazone Sandra Sterntorp, kreeg een 9,5 voor de aanleg. Zijn rijdbaarheid werd beloond met een 9.

Meer succes voor Zuidenwind

De rubriek voor de zevenjarigen werd eveneens aangevoerd door een zoon van Zuidenwind. Met 74,922 punten overtuigde Zidney onder het zadel van Stefan Jansson het meeste in deze leeftijdscategorie.

Bij de zesjarigen won de Tuschinski-zoon Tiger G met amazone Karin Öljemark. De combinatie verzamelde 89,600 punten.

Bij de leeftijdcategorie voor de vijfjarigen ging het kampioenslint naar Sir Donnerhall-dochter Astoria. Met Jeanna Högberg kwam ze uit op 91,800 punten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridsport

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.