Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal over eerste kür Zonik: ‘Ik moest een beetje improviseren’

Exclusief
Edward Gal en Glock's Zonik Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Edward Gal won vanmiddag met Glock's Zonik de Grand Prix kür in de driesterrenwedstrijd op het CHIO Rotterdam met 77,45%. De kür in Rotterdam was de eerste van Zonik ooit en het was niet eens zijn eigen. "We reden de kür van Undercover en die paste niet zo goed. Ik moest een beetje improviseren." 

“Het eerste stuk ging nog goed met de piaffe en passage, maar in draf pakt Zonik natuurlijk veel meer meters dan Undercover. Maar ik vond het gewoon heel mooie muziek en de stijl past wel bij Zonik.”

‘Best spannend’

Gal vertelt blij te zijn met het kürdebuut van Zonik. “Hij was wel een beetje kijkerg, maar desondanks kon ik toch goed door de kür heen komen. Zo’n kürdebuut is nog best spannend.”

Daarbij waren ook de omstandigheden in Rotterdam niet makkelijk: “De spanning was natuurlijk jammer, want hij kijkt eigenlijk nooit. Maar dingen als paraplu’s enzo, dat kent hij helemaal niet. Hij vond het gewoon een beetje eng.”

‘Lopen spoken op stal’

Zonik was vandaag wat frisser dan gisteren in de Grand Prix, waar het duo tweede werd achter Emmelie Scholtens met Apache. “Gisteren in de Grand Prix was hij een beetje leeg, want hij had de hele nacht daarvoor op stal lopen spoken, hij had zich op stal echt te druk gemaakt. We hebben hem nu in een andere box gezet en nu ging het goed, afgelopen nacht was hij weer rustig. Dat kon ik ook merken, ik hoefde er nu een stuk minder aan te rijden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.