Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal naar bijna 78% met Glock’s Zonik in LT

Edward Gal met Glock's Zonik Foto: Quillemette Kraaikamp
Op de tweede selectiewedstrijd voor de subtopruiters richting het NK, was de strijd hoog. Op het luxe Hippisch Centrum De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg kwamen verschillende topcombinaties aan de start. Marieke van der Putten won met hoge scores twee proeven in het ZZ-Zwaar met de KWPN-hengst Dark President. In de Lichte Tour pakten haar werkgevers, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, de twee hoogste plaatsen. Gal won met de in Denemarken en Duitsland goedgekeurde Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) met 77,85%, terwijl Minderhoud met de KWPN-hengst Dream Boy (v. Vivaldi) 76,93% noteerde en tweede werd.

Edward Gal en Hans Peter Minderhoud waren zeer aan elkaar gewaagd, maar de uitslag werd uiteindelijk in het voordeel van Gal beslist.
“Het drafgedeelte was heel goed, maar in de galop hadden we nog wel teveel storingen”, vertelt Gal na afloop. “Het was voor hem de eerste buitenwedstrijd en er liepen steeds paarden om de ring. Daardoor was hij er niet helemaal bij en kwamen we niet helemaal vloeiend door de galop heen. Ik heb hem de laatste keer op Jumping Amsterdam gereden en toen stond hij natuurlijk daar op stal en kan je van te voren een keer de ring in. Dit was anders en nu moest hij vanaf de vrachtwagen direct de ring in. Dat is allemaal nieuw voor hem, maar dat moet hij ook leren.”

Strakker
Partner Minderhoud volgde met Dream Boy op de tweede plaats. “Het ging best aardig goed. We hadden wat kleine slingertjes, maar het was beter en strakker dan de laatste wedstrijd. Het galopwerk was meer aan elkaar en in de stap was hij meer ontspannen”, aldus Minderhoud.
Plaats drie was met 74,39% voor Emmelie Scholtens en Dorado (v. Krack C). Theo Hanzon werd met Eddieni (v. Johnson) vierde met 73,07%. Dij vijfde plaats in de Lichte Tour was weer voor Emmelie Scholtens, dit keer met 72,46% met Desperado (v. Vivaldi).

Talent
In het ZZ-Zwaar was Marieke van der Putten met Dark President D&R oppermachtig. Ze won beide proeven met hele mooie scores van 73,39% en 72,50%. Dit was pas de derde start op een reguliere wedstrijd voor de Wynton-zoon en ook al zetten ze nu al zulke scores neer, volgens Van der Putten zit er zeker meer in.
“Je merkt gewoon dat het voor hem echt wennen was, het rijden van proeven. Het wordt nu wel normaler. Als ik er straks nog meer aan kan rijden in de ring, kan het allemaal echt nog beter. Ik denk echt dat hij veel talent heeft”, reageert de stalamazone van Hans Peter Minderhoud en Edward Gal enthousiast.

“De eerste twee keer dat we op wedstrijd waren, was het nog best moeilijk om de proeven door te komen, maar dat was nu echt al weer beter. Hij is gewoon nog groen, waardoor alles nog wat wiebelig is. In de tweede proef was hij echt moe. Ik moest hem daarin wat meer helpen. We hadden geen fouten, maar het was wel iets rommeliger. Toch was het nog steeds beter dan de eerste twee wedstrijden. Hij scoort eigenlijk overal op, maar voor de galop is heel goed. Daarin had hij bijna alleen maar achten”, legt Van der Putten verder uit.

Gat
In de eerste proef van het ZZ-Zwaar was de tweede plaats voor Ilse van Cranenbroek. Met Emerald S (v. Ampere) noteerde ze 69,64%. Plaats drie was voor Amber Vermeer en Farinelli (v. Sandro Hit) met 68,21%.
In de tweede proef was het rode lint voor Robin van Lierop en Finja (v. Flatley) na een score van 70,29%.
Het gat naar de overige combinaties was groot. De derde plaats was hier voor Britt van der Wouw en Icci’s Cerise (v. Santano) met 63,71%. In de eerste proef werd Van der Wouw vierde met 67,70%.

Jeanette Haazen op kop in Grand Prix
In de Grand Prix was het Jeanette Haazen die weer wist te winnen met Dabanos D’04 (v. Abanos). Dit keer met 70,60%. Seth Boschman volgde met 65,75% op de tweede plaats met Bon Pasa (v. OO Seven).
In de Inter II was de overwinning voor Danielle Houtvast en Utah (v. Jazz) met 70,26%
De Inter I was prooi voor Fieke van Ool-Houwen. Met Be Special (v. Special D) noteerde ze 67,83%.

Bekijk hier de volledige uitslagen.
Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: De Paardenkrant-Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.