Ga naar hoofdinhoud

Eerste grote overwinning voor Andrew Nicholson

Andrew Nicholson, hier met Nereo
De Badminton Horse Trials kwamen nog te vroeg voor de Nieuw-Zeelandse ruiter Andrew Nicholson. Vorig jaar liep de 54-jarige eventingruiter ernstig letsel op na de val van zijn paard. Hij maakte begin maart zijn rentree en de Olympische ruiter richtte zich op de zware 3*-wedstrijd van Bramham, toen bekend werd dat hij voor Badminton nog niet fit genoeg was. Met succes want Nicholson won afgelopen weekend het CCI3* met de Spaans gefokte Jet Set (v. Nordico).


Het zag er naar uit dat Oliver Townend met King Joules de wedstrijd in Bramham zou gaan winnen. Na de dressuur en het springen stond hij aan de leiding met het voormalige paard van Mary King, die nota bene via Andrew Nicholson bij hem op stal kwam. Het afsluitende springparcours gooide roet in het eten van de Brit, door twee afgeworpen balken zakte hij naar de derde plaats. Ondanks een balk kon Andrew Nicholson winnen met 45.0 punten. Op 0.6 volgde de Britse Lauren Shannon met de Oldenburgse merrie Quality Purdey (v. Quality). Townend werd derde met 45.9. Op Teseo pakte Nicholson ook nog de zevende plaats.

De tweede etappe van de Event Rider Masters kwam op naam van Alex Hua Tian op Don Geniro (v. Don Kennedy). De in Engeland woonachtige Chinees werd gevolgd door de Amerikaan Clark Montgomery op Loughan Glen (v. Limmerick) en Jonelle Price uit Nieuw-Zeeland met Faerie Dianimo (v. Dimaggio).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.