Ga naar hoofdinhoud

‘Maandag kon ik pas weer met Cennin werken’

Madeleine Witte Vrees met CenninFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Bij aankomst van de week was Cennin niet helemaal fit", vertelt Madeleine Witte-Vrees na haar teleurstellende rit voor het Nederlandse team. "Ik heb de eerste dagen hier in Gothenburg bijna niks met hem kunnen doen."

Met een Cennin die in de loop van de proef de pijp leeg kreeg was er geen eer te behalen voor Madeleine Witte. “Dit was geloof ik onze slechtste Grand Prix-score tot nu toe!”

Verhoging

“Vanaf het vertrek vrijdag heb ik tot maandag bijna niks met ‘m kunnen doen. Bij aankomst was hij niet fit, niet in z’n normale doen. De koorts was niet zo hoog dat hij de stal niet binnen mocht, maar hij had wel wat verhoging. Ik wil dat m’n paard zich goed voelt. Dus moest ik wachten tot maandag om weer aan het werk te kunnen.”

Pats boem

“Maar dan kun je ook niet – pats boem – alles weer uit de kast trekken. Dus maandag hebben we een beetje gewerkt, gisteren iets meer en vandaag bleek dat hij gewoon niet genoeg energie had om de proef helemaal goed uit te lopen.”

Ingestort

“Bij Cennin hoef je niet bang te zijn dat hij de instelling niet heeft. Hij stortte aan het eind gewoon fysiek in. Dan ga je fouten maken. Niks voor hem. Als er eentje safe is, is hij ’t wel. Ik heb wel geprobeerd om er meer aan te rijden, maar wat kón ik? Ik baal natuurlijk wel. Ik ben niet voor deze score hier gekomen.”

Balen!

“Hij was wel weer fit genoeg om te rijden, anders was ik er niet op gegaan. Ik was niet nerveus omdat dit een EK is, maar toen ik binnenreed wist ik wel dat hij niet zo was als in Rotterdam. Balen!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.