Ga naar hoofdinhoud

EK pony Little Ben BS weer terug op Nederlandse bodem

De familie Verberckmoes heeft hun talentvolle pony, de zeventienjarige BWP'er Little Ben BS (Clinton x Darco) verkocht. De pony die in 2012 en 2013 door Willem-John en Rowen van der Mheen internationaal werd uitgebracht, is terug in Nederland. De jonge amazone Britt Schaper uit Ommen neemt de teugels over.

In 2015 won Maartje Verberckmoes met Little Ben BS de Beker van België voor pony’s. Vorig jaar werden zij op het Europees kampioenschap in het Deense Aarhus vierde met het team en behaalden zij individueel een zesde plaats.

Reserve kampioen Belgisch kampioenschap

Sinds mei van dit jaar nam Alexander Housen tijdelijk de teugels over. Hij werd er meteen vice-kampioen mee op het Belgische kampioenschap. Dit leverde het duo een ticket op voor het Europees kampioenschap in Kasposvar. Daar zorgden Housen en Little Ben BS voor de beste Belgische prestatie met een zevende plaats.

Britt Schaper

De nieuwe amazone van Little Ben BS, Britt Schaper, heeft al de nodige successen achter haar naam staan. Zo werd ze vorig jaar KNHS kampioene L-springen in de categorie C met haar pony Sunshine.

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.