Ga naar hoofdinhoud

Elaine Pen zevende, NL zesde na dressuur

Elaine Pen met Vira
Eventingamazone Elaine Pen wist in het eerste onderdeel van het WK in Normandië, de dressuur, de beste prestatie neer te zetten voor Nederland. Met een uitstekende dressuurproef met Vira noteerde ze donderdag slechts 42,3 strafpunten en bezet daarmee een voorlopige zevende plaats. Zij deelt deze positie met de Belgische Karin Donckers en haar Fletcha van 't Verahof. Aan de leiding gaat de Duitse Sandra Auffarth, die vandaag als laatste starter William Fox-Pitt van zijn troon wist te stoten. 

De Britse ruiter Fox-Pitt liet donderdag een fantastische proef zien met Chilli Morning en kreeg daarvoor slechts 37,3 strafpunten. Hij wist deze leidende positie vandaag de hele dag vast te houden, totdat Auffarth de baan binnenreed en de jury met Opgun Louvo een formidabele proef voorschotelde. Met slechts 35,2 strafpunten nam ze de leiding over. Voorlopig staat de veelbesproken Jonathan Paget met Clifton Primise op de derde plaats. Dit is de combinatie die pas sinds kort weer in de ring verschijnt na een schorsing van 8,5 maanden vanwege doping. Titelverdediger Michael Jung moet het dit jaar stellen zonder zijn kampioenspaard Sam en staat momenteel vierde met Fischerrocana FST.

Tim Lips en Keyflow slaagden er vandaag niet hun allerbeste prestatie neer te zetten en staan met 49,5 strafpunten op de 30e plek. Merel Blom staat met  Rumour Has It op de 40e plek met 51 strafpunten en Andrew Heffernan is voorlopig 54e met 55 strafpunten met Boleybawn Ace.

Meer nieuws volgt.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.