Ga naar hoofdinhoud

Ellen Schulten-Baumer maakt rentree via Nederlandse subtop

Exclusief
Ellen Schulten-Baumer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Duitse topamazone Ellen Schulten-Baumer gebruikt de Nederlandse subtop voor haar rentree richting internationale topsport. Afgelopen weekend eindigde Schulten-Baumer in Zevenaar als derde in Intermediaire A. Met Donatha S was Schulten-Baumer lid van het Duitse team op de EK's van 2007 en 2009.

Nadat haar stiefvader, de beroemde dressuurtrainer dr. Uwe Schulten-Baumer, in 2014 was overleden, werd het paardenbedrijf van de familie verkocht. Ook Donatha’s opvolger Grosso’s Gentle werd verkocht, waardoor het vanaf 2015 stil werd rond Ellen Schulten-Baumer.

Summer Mixed Sales

Maar met de Johnson-nazaat Jubilon is Schulten-Baumer nu weer op de weg terug. Zij kocht deze Oldenburger ruin in 2011 op de Summer Mixed Sales in Vechta.

Dirk de Haas

Jurylid Dirk de Haas keek in Zevenaar met verbazing naar de startlijst van de Intermédiaire II: “Ik dacht: gaan we een internationale wedstrijd beoordelen, of gaat er iemand incognito starten? Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat er zo’n naam op de startlijst staat.”

“Ik heb ook echt geen idee waarom Ellen naar Zevenaar kwam om daar te starten. Haar paard deed nog wel vrij groen aan, dus wellicht was het één van de eerste keren dat ze hem naar binnenreed. De aanleg was wel aanwezig, maar alles moet nog meer uitgebouwd worden. Ellen stuurde haar paard professioneel door de baan, maar het geroutineerde beeld ontbrak nog.”

Robin van Lierop

In de ‘schaduw’ van het Nederlandse Zevenaar eindigde Ellen Schulten-Baumer met Jubilon op de derde plaats (65,99%). De wedstrijd leverde een duidelijke overwinning op voor Robin van Lierop en Cupido (v. Rhodium) met 69,08%. De tweede plaats (66,58%) was voor Machteld Hoeflake met Everything Is Possible (v. Ehrentanz I).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.