Ga naar hoofdinhoud

Emilio met Isabell Werth na wedstrijdpauze naar 80 procent

Isabell Werth en EmilioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Isabell Werth heeft een topweekend in Stuttgart. De Duitse topamazone won eerder dit weekend al de Grand Prix en de kür met Weihegold OLD en ook met Emilio (v. Ehrenpreis) pakte ze beide proeven. Emilio maakte in Stuttgart een geweldige rentree zijn wedstrijdpauze. Gisteren won ze de Grand Prix met 75,58 procent en vandaag reed ze als laatste starter in de Spécial naar 80 procent. 

“Gisteren in de Grand Prix zaten er nog wat kleine haperingen in de proef en hadden we geluk dat we boven Anabel Balkenhol kwamen te staan, doordat zij wat foutjes had. Vandaag liep Emilio eigenlijk foutloos door de proef. De eners konden misschien nog wat mooier, maar dat maakte hij ruimschoots goed met de piaffe-passage tour”, vertelde Werth direct na haar proef.

Voor de dertiende keer pakte ze de German Masters-titel op een van haar favoriete concoursen in Duitsland. “Ik rijd hier heel graag, het publiek is en de hele sfeer is geweldig.” Hoogtepunten in de proef waren de drafgedeeltes, de pirouettes en de laatste lijn.

Wedstrijdpauze

Met Emilio terug in vorm heeft Isabell Werth voor dit indoorseizoen drie toppaarden: Weihegold OLD, Don Johnson en Emilio. Emilio werd door Werth begin juli voor het laatst gestart op het concours in Fritzens en liep toen ook al rond de 80 procent in de Spécial. Daarna volgde een wedstrijdpauze van enkele maanden.

Anabel Balkenhol

Anabel Balkenhol werd met Dablino voor de tweede keer tweede. Ze stuurde de De Niro-zoon vandaag naar 76,431 procent en hun proef kende vooral hooptepunten in de galoptour. Ook hij is na een wedstrijdpauze sinds vorige week weer op concours. Vorige week startte Balkenhol de vos in München, waar het duo met percentages rond de 74,5 procent de Grand Prix en de Spécial won. Een week later scoort ze dus bijna twee procent hoger.

Lütkemeier en Fabregaz kloppen aan

Een van de opvallendste combinaties in de Spécial in Stuttgart vandaag waren Fabiënne Lütkemeier en Fabregaz (Florestano x Ragazzo x Donnerhall). De negenjarige zwarte deed nog wat onervaren aan in de proef, maar potentie voor absolute topscores is er. Vandaag liep hij 74,020 procent, maar er zit zeker nog meer in het vat voor deze jonge combinatie.

Volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.