Ga naar hoofdinhoud

Emirati Nightsky en Ceylor LAN Brits Kampioen

Foto Lonneke Ruesink
Tijdens het Brits kampioenschap in Osborton hebben de jonge KWPN eventers een uitstekende indruk gemaakt. Emirati Nightsky en Ceylor LAN wonnen respectievelijk bij de vijf- en zevenjarigen. Bij de zesjarigen werd Dowalda vierde.

Vooral bij de zevenjarigen was het KWPN sterk vertegenwoordigd. Vier paarden eindigden daar bij de beste elf waarvan Ceylor LAN dus de beste was. Onder Kitty King had de zoon van Veron vorig jaar ook al een goede indruk gemaakt in Lion d’Angers waar hij vierde werd bij de zesjarigen. Izzy Tayler reed Call me Maggie May (v. Hamar) naar de vijfde plaats. Op de negende positie eindigde Carolus K DHI. Onder John Sherffield had de zoon van Indoctro zich al kandidaat gesteld voor het WK in Lion d’Angers van dit jaar. Hij staat net als de als elfde geëindigde Corazon (v. Vaillant) die werd gereden door Lucy Jackson op de longlist. Volgende week zal worden bekend gemaakt welke paarden definitief voor Groot-Brittannië aan start zullen komen in Frankrijk.
Bij de zesjarigen in Osborton won William Fox-Pitt met Reinstated. Vierde werd Tom Jackson met Duwalda, een dochter van Wizzard. Alex Postolowsky deed goede zaken met Dolly Tess (v. Tjungske). Zij werden negende in het maar liefst 97 paarden tellende startveld.
En ook bij de vijfjarigen was de kampioen een KWPN’er. Emily Llewellyn werd al tweede in de dressuur met de Hamlet-zoon Emirati Nightsky waarna ze alle onderdelen foutloos wist af te ronden met het kampioenschap tot resultaat.

In het CCI2* werd Harry Meady met de KWPN-er Vrolijk (v. Democraat) nog vierde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Born Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.