Ga naar hoofdinhoud

Enorme pech voor ‘Leading Lady’ Zoe Conter

Behoorlijke pech voor Zoe Conter en Zeta Di Sabuci zojuist in Amsterdam. De Belgische amazone moest zich noodgedwongen terugtrekken voor de barrage van de Grand Prix van Amsterdam, omdat haar Kannan-merrie bij de voorbereiding op deze barrage op het voorterrein over de kop sloeg.

Ondanks deze pech moest de Belgische toch nog een keer de ring in en kreeg ze, in het zadel van een ander paard, een Gassan-collier met diamant uitgereikt. Deze prijs kreeg Conter omdat ze de eretitel ‘Leading Lady’ van Amsterdam had gewonnen.

Kreupel

Het was behoorlijk schrikken voor Conter toen ze in de voorbereiding voor de barrage van de Grote Prijs van Amsterdam op het voorterrein over de kop sloeg met haar paard. Zelf was de amazone behoorlijk overstuur, maar in ieder geval in staat om met een ander paard aan de prijsuitreiking deel te nemen, maar haar paard was kreupel na de valpartij. Wat er precies aan de hand was werd niet direct duidelijk, maar het voorval zorgde ervoor dat er voor Conter niets anders op zat dan zich af te melden voor de barrage.

Leading Lady

De Belgische amazone, die in eigen land vorig jaar werd uitgeroepen tot beste Young Rider van 2016, had er een goed weekend opzitten tot nu toe in Amsterdam. Zo goed dat ze de eretitel ‘Leading Lady’ won voor haar prestaties in de ring, waarbij een foutloze ronde in het basisparcours van de Grote Prijs een hoogtepunt was.

Diamant

Bij deze eretitel hoorde een collier met diamant van Gassan Diamonds, die Conter bij de prijsuitreiking van de GP werd overhandigd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.