Epaillard pakt zeges in Gold Tour-rubrieken Oliva

Julien Epaillard hier met Cristallo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat alle rubrieken in het Spaanse Oliva afgelopen weekend afgelast moesten worden vanwege de weersomstandigheden kon er vandaag weer gewoon gestart worden op de Spring MET-tour 2017. Julien Epaillard schreef vandaag twee zeges op zijn naam, de Fransman won de Gold Tour over 1,40m met Sheriff de la Nutria LM en de Gold Tour over 1,45m met Cristallo A LM.

De rubriek over 1,40m was een tweefasenparcours waarbij Epaillard niet te kloppen was met de goedgekeurde Diamant de Semilly-zoon. De SF-hengst bleef dubbel foutloos met zijn Franse ruiter en kwam in 23,20 seconden aan de finish, waarmee hij bijna drie seconden sneller was dan Ugo Berrittella, die tweede werd met Cazanova de La Bouverie. De Belgische ruiter liet de Nonstop-zoon in 26,01 seconden over de eindstreep galopperen. Holly Smith en de KWPN-merrie Elore volgden met een klein verschil op de derde plaats. De Britse amazone kwam in 26,14 seconden aan de finish met de dochter van Namelus R.

Gold Tour over 1,45m

De hoofdrubriek van de dag was een parcours over 1,45m met barrage. Epaillard en de zoon van Casall waren precies een seconde sneller foutloos aan de finish dan de concurrentie. Fransesco Turturiello kwam met Scara Mouche het dichtst in de buurt van de tijd van Epaillard en Cristallo. De Italiaan stopte de klok op 35,99 seconden met zijn Calvaro-ruin en was daarmee op zijn beurt ruim anderhalve seconde sneller dan Celine Schoonbroodt- De Azevedo met Amerigo. Het Belgische duo eindigde op de derde plek met een foutloze barragerit in 37,63 seconden.

 

Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,40m
Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,45m

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.