Ga naar hoofdinhoud

EquiTime Award voor Garfield de Tiji en Jérôme Guéry

Jérôme Guery en Garfield de Tiji des Tempeliers Foto: LGCT / Stefano Grasso
Garfield de Tiji van Jérôme Guéry is dit jaar de winnaar van de EquiTime Award van 2017. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een BWP-paard dat het afgelopen jaar op een bijzondere manier in de kijker liep. Voor Guéry is het het tweede jaar op rij, dat hij met een van zijn paarden de Award won, vorig jaar kreeg Grand Cru van de Rozenberg de Award uitgereikt in Lier.

Alleen BWP-paarden met Belgische ruiters/amazones kunnen worden genomineerd, omdat het de bedoeling is hen persoonlijk te kunnen betrekken bij de uitreiking.

Concurrentie

Guéry en Garfield kregen concurrentie van Pieter Devos en Espoir (v. Surcouf de Revel) en Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Reve). Ondanks dat beide combinaties veel stemmen kregen konden ze niet tippen aan de supporters van Garfield de Tiji.

BWP-Hengstenkeuring

Guéry en Garfield sloten het seizoen af met een twintigste plaats in de rankings, het duo won onder andere een 1.55m-rubriek in Cannes en werd tweede in de GP van St Tropez. De schimmelhengst is een zoon van Quasimodo en werd gefokt door Tim Van Tricht.

De EquiTime Award wordt zaterdag 20 januari uitgereikt op de BWP Hengstenkeuring.

Bron: BWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.