Ga naar hoofdinhoud

Ernesto Canseco vertrekt bij VDL

Exclusief
Ernesto Canseco, hier met Celebrity VDL. Foto: Paardenkrant-Horses.nl / Jacquelien van Tartwijk
Ernesto Canseco gaat weg bij VDL Stud. De Mexicaanse ruiter, die al ruim zestien jaar stalruiter is van de familie Van de Lageweg gaat voor zichzelf beginnen. "Ik ben nu 32 jaar en de tijd is rijp om iets voor mezelf op te gaan bouwen. Dat ik vertrek betekent niet dat er een einde komt aan de samenwerking met VDL, want die blijft gewoon bestaan. Maar als ik het nu niet doe, dan komt het er misschien niet meer van."

“Per 1 januari 2018 huur ik een aantal stallen op HBC Stal in Boijl. Daar neem ik dan een paar paarden van eigenaren en ook een paar paarden van VDL mee naartoe”, vertelt Canseco enthousiast. “Ik heb zestien en een half jaar bij VDL Stud gewerkt en we gaan gewoon heel goed uit elkaar.”

“Ik weet nu nog niet welke paarden er van VDL mee gaan, dat bekijken we als het zover is. Ik zou het fijn vinden als ik bijvoorbeeld Davall (v. Zavall VDL) zou kunnen blijven rijden, dan heb ik ook gelijk een paard waarmee ik op niveau mee kan blijven doen.”

Woning

Naast stallen betrekt de springruiter ook een woning op het terrein van Jan Schep. “Het komt allemaal goed uit nu, omdat de stalruiter van Jan Schep, Nick van den Broek, terug gaat naar de stal van zijn vader in Limburg.”

In eerste instantie gaat Canseco nog geen paarden van HBC Stal rijden, maar beide partijen staan zeker open voor die mogelijkheid.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.