Ga naar hoofdinhoud

Eugenio Garza Perez in een klap een bekendheid op Outdoor Gelderland

Eugenio Garza Perez, hier met Bariano - Foto: Wendy Scholten
In één klap is Eugenio Garza Perez een bekendheid op Outdoor Gelderland. De Mexicaanse springruiter waar nog niemand van gehoord had, is ook meteen de meest gefotografeerde. Jonge meiden staan te popelen om met hem op de foto te gaan en niet alleen vanwege zijn overwinningen... 

“Wat een geweldig concours hier op Outdoor Gelderland. Geweldige faciliteiten, alles top voor elkaar en iedereen is ontzettend vriendelijk”, glimlacht de knappe Eugenio Garza Perez. Hij won vanavond de Medium Tour finale om de BKC Prijs op 1.45-1.50m niveau, waarbij hij Wout-Jan van der Schans op Capetown (v. Oklund) net voor wist te blijven. Derde werd Julia Kayser-Houtzager met Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano), gevolgd door Lisa Nooren en Albert Zoer.

‘Hij deed het geweldig

Van de 79 deelnemers kwamen er elf terug voor de barrage, waarin Eugenio Garza Perez zijn Bariano (v. Jetset-D) het hardst liet galopperen. “Hij deed het geweldig. Het is mijn eerste 1.50m paard, maar daar doe ik hem mee te kort. Met hem won ik individueel goud bij de junioren en reed ik mijn eerste landenwedstrijd. Hij brengt mij op plaatsen waar ik alleen maar van kon dromen.”

‘Mexico te gevaarlijk’

Perez verliet Mexico met zijn ouders toen hij veertien was en woont sindsdien in Wellington. “In Mexico was werd het te gevaarlijk. Teveel geweld, schietpartijen en kidnapping. Mijn broers studeerden al in Amerika en zodoende zijn wij overgekomen. Ik begon te trainen bij Darragh Kenney en sinds twee jaar bij Eddie Macken, die natuurlijk een fenomeen is. Hij wordt eerst een goede vriend, voordat hij trainer is. “

Richting WEG 2018

Voormalig topruiter Macken is de aangewezen persoon om Eugenio Garza Perez naar de Wereldruiterspelen 2018 te coachen. “Dat is ons doel. Daarvoor zijn we nu ook in Europa. Ik heb nu een paar maanden vrij van de universiteit en ben hier om mijn twee negenjarige paarden kilometers te laten maken met het oog op het WK. Tot nu toe ligt me deze route wel”, lacht hij.

Wout-Jan van der Schans tevreden

Wout-Jan van der Schans is ook tevreden over de koers die hij vaart met de nummer twee vanavond, Capetown (v. Oklund). “Vorige week op CHIO Rotterdam werd hij wat onzeker, vandaar dat ik hem nu een tandje lager laat springen. Maar hij voelde nu weer goed aan. Ik wil D’Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) morgen voor het eerst een driesterren Grote Prijs laten lopen en dan mag Capetown volgende week weer de kar trekken op CSI Twente.”

Bron: Outdoor Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.