Ga naar hoofdinhoud

De Europese droom van Lucas Porter

In april vertrok Lucas Porter samen met zijn oudere broer Wilton naar de stallen van Jeroen Dubbeldam. De talentvolle broers proberen in Europa hun sportieve dromen te verwezenlijken. Lucas Porter vertelt hoe het is om getraind te worden door een Europees, Wereld en Olympisch kampioen.

De 19-jarige Lucas Porter komt oorspronkelijk uit Dallas, Texas. Hij en zijn familie zijn van mening dat als zij hun sportieve doelen willen bereiken dat ze ook bij de besten moeten trainen. Zo kwamen ze uit bij Jeroen Dubbeldam. Het doel van Porter is om de beste van de wereld te worden en in de voetstappen van zijn idool Jeroen te stappen.

Amerika

Nadat Lucas zijn schooljaar had afgemaakt is hij verhuist naar stal De Sjiem in Weerselo. Het verschil tussen de hippische wereld in Europa is groot in vergelijking tot de hippische wereld in Amerika. Er is een heel andere sfeer op wedstrijden volgens Lucas. In Europa houden de ruiters ervan om na de wedstrijd nog even samen te zijn. Ook is de springsport in Europa veel groter dan in Amerika. Toen hij nog in Amerika waren zijn idolen Beezie Madden, McLain Ward en Kent Farrington, de enige ruiters die hij kende. In Europa zijn er veel meer goede ruiters, maar zijn idool is, hoe kan het ook anders, Jeroen Dubbeldam.

Nuchter

Volgens Lucas is het zo fijn om met Jeroen te trainen, omdat hij beschikt over de Twentse nuchterheid. Ook moeten de talentvolle broers een eigen manier van rijden ontwikkelen van Jeroen. Hij wil niet dat de broers als robots hem kopiëren. Volgens Jeroen is Lucas een jongen met veel talent, die soms iets te ambitieus is, maar goed op weg is om de top te bereiken.

In het najaar van 2017 vertrekt Lucas weer naar Amerika om te studeren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.