Ga naar hoofdinhoud

Evelien Corbeek: “Only the Lonely is op zijn top”

2015 is 'het' jaar van de inmidels 14-jarige Only the Lonely (v. Manno). Na zijn titel Tuigpaard van het Jaar 2015 en het recent gewonnen KNHS kampioenschap damesklasse gaat Only the Lonely sinds zaterdag ook de boeken in als winnaar van de Pavo Masterclass Tuigpaarden. 

De finale van de Masterclass Tuigpaarden werd voor het eerst op verreden op het Horse Event in Ermelo en is door de rijders en het publiek met veel enthousiasme ontvangen. “Het Horse Event heeft een totaal ander publiek dan wat we gewend zijn, maar wel ontzettend leuk. De omroeper legde uit dat je bij tuigpaarden best lawaai mag maken en het publiek ging gillen en klappen. Dat vinden de meeste tuigpaarden prachtig, daar worden ze groter van. Only the Lonely vindt dat ook mooi. Toen hij al die mensen zag op weg naar het terrein, begon hij al te dansen. Dan voel ik hem gewoon veranderen”, vertelt Evelien Corbeek.

De beoordeling van de tuigpaarden lag tijdens de finale in handen van springruiter Albert Voorn en dressuurspecialiste Tineke Bartels. Dat Only the Lonely zich met zoveel show, megapassen en schitterend rechtgericht presenteerde gaf de doorslag. “Hij viel echt op, zei Tineke tegen me toen ze naast me zat in de ereronde. Ze heeft de leidsels nog van me over genomen.”

De tweede plaats ging naar Enzie Dancy (v. Tolino) met Cees Embregts. Derde werd Bastiaan (v. Saffraan) met Erik van der Veen, gevolgd door Nathalie Buwalda met Like to Win (v. Milano).

De officiële huldiging van de overall kampioen was drie kwartier na de finalewedstrijd en vond plaats op het hoofdterrein. Nadat Only the Lonely achter de ringmeester aan naar binnenstapte, trok hij in de ereronde nog eens alles uit de kast. “Grappig he, ik vind ‘m weer beter dan vorig jaar en hij is al veertien. Het kan best zijn dat hij het werk volgend jaar ietsje minder goed volhoudt, maar op dit moment is dat totaal niet aan de orde. Ik sta er soms echt van te kijken hoe hij het doet. Ik denk dat hij echt op z’n top is nu.”

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.