Ga naar hoofdinhoud

Eventers testen terrein Olympische Spelen 2016 als eerste

De Olympische Spelen van 2016 gaan over iets meer dan een jaar van start in Rio de Janeiro, Brazilië. In augustus dit jaar wordt er een testevenement gehouden op het olympisch paardensportcentrum in Deodoro met onder andere een tweesterren eventing wedstrijd. De wedstrijd gaat van start op 6 augustus, één dag na de festiviteiten waarmee Brazilië het jaar af gaat tellen naar de Olympische Spelen van 2016.


Tijdens het testevenement worden allerlei technische aspecten getest zoals het scorebord en de tijdwaarneming, veiligheidsprocedures en gezondheidschecks en het begeleiden van de bezoekers. De tests worden geobserveerd door vertegenwoordigers uit 16 landen die op zoek gaan naar verbeterpunten. Ook de dopingcontrole wordt bij zowel mensen als paarden getest.

De deelnemers aan de tweesterren eventingwedstrijd testen de bodem van de crosscountry. De tweesterren test-cross wordt ontworpen door Pierre Michelet, die afgelopen jaar ook de cross van de Wereldruiterspelen van Normandië ontwierp
Als toevoeging op de eventingpaarden zal ook een kleine groep springpaarden de springring uitproberen.

Alle vijf de technische afgevaardigden van het olympisch comité zijn aanwezig op het testevenment. Deze personen zijn verantwoordelijk voor de veterinaire zaken, de dressuur, eventing, het springen en de para-dressuur.
Ook de belangrijkste FEI-officials, John McEwen (voorzitters dierenartsen comité) en de FEI Sport Directors van de olympische disciplines springen (John Roche), dressuur (Trond Asmyr) en eventing (Catrin Norinder) zijn aanwezig.

Een aantal zaken worden pas later getest, waaronder de accommodaties voor atleten en grooms en de aankomst- en vertrekprocedure voor de deelnemende paarden. Volgende maand komen er namelijk alleen nationale paarden aan de start.

Testwedstrijd manager Delphine Moulin benadrukt dat de testwedstrijden (niet alleen in de hippische sport maar ook in alle andere sporten) niet meteen vlekkeloos zullen verlopen gezien het echt gaat om een warming up: “De atleten en het publiek moeten begrijpen dat we nu oefenen om de best mogelijke Spelen te organiseren”.

Bron: horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.