Ga naar hoofdinhoud

Evita wint kampioenschap voor 7-jarigen in Frankrijk

De Grand Prix-ruiter Remy Issartel reed afgelopen weekend in Le Mans de KWPN-merrie Evita naar het Franse kampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden. De merrie van Lord Leatherdale liep zowel de voorronde als in de finale als enige boven de 70% en pakte overtuigend de titel.

Het was voor het eerst dat het kampioenschap van de zevenjarigen los van het Franse jonge paarden kampioenschap werd verreden. De vier-, vijf- n zesjarigen hadden hun kampioenschap al in Saumur gehad.

Issartel liet er geen twijfel over bestaan, hij won met de Evita, gefokt bij H. van de Zande, met 70.342% de voorronde en met 72,800% de finale wat hem op een totaal van 71,571% bracht en de gouden medaille.

Gekocht als 2,5-jarige

De Franse ruiter kocht Evita in Frankrijk als 2,5-jarige. Na het zadelmak maken ging het paard nog een jaar de wei op en als vijfjarige werd de merrie weer opgepakt. Remy Issartels partner Evelyne Fleck leidde het paard op voordat hij zelf de teugels overnam voor het kampioenschap. Evita wordt nu rustig opgeleid op Lichte Tour-niveau en zal waarschijnlijk volgend jaar haar internationale debuut maken.

In het kampioenschap ging de zilveren medaille naar Anne Sophie Serre op de Lusitano-hengst Vistoso de Massa (v. Maestro). Het brons ging naar de Cadre Noir-ruiter Gildas Flament met de Hannoveraan Al Capone (v. Belissimo M). Deze in Hannover goedgekeurde hengst liep vorig jaar in Verden mee op het wereldkampioenschap voor jonge paarden.

Bron Eurodressage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.