Ga naar hoofdinhoud

FEI partner met EquiRatings

De FEI heeft een vierjarige contract gesloten met EquiRatings. De FEI is de samenwerking aangegaan met het bedrijf op het gebied van data-analyse en risico-management in zowel eventing als in de endurancesport. In Groot-Brittannië wordt dit jaar al op eventingwedstrijden geëxperimenteerd met het nieuw ontwikkelde beoordelingssysteem van EquiRatings. In Ierland werkt EquiRatings systeem al succesvol.

De Ierse eventingruiter Sam Watson en Diarm Byrne, de ontwikkelaars van EquiRatings, zullen gaan werken vanuit de FEI database’s en met de nationale federaties, om gegevens te verzamelen over hindernissen, valpartijen, blessures en andere factoren inzake risicobeheer.

Eerst op CCI4*-niveau

De belangrijkste stap is wel het invoeren van de EquiRatings Quality Index (ERQI) in de FEI database. De ERQI  helpt het risico in te schatten van valpartijen van paarden in cross country’s. Het nieuwe systeem wordt eerst toegepast op CCI4*-niveau. EquiRatings zal ook specifieke veiligheidsprojecten aan pakken op verzoek van het Eventing Comité en de Risico Management Stuurgroep.

66% minder valpartijen

Het in Ierland ontwikkelde systeem wordt als baanbrekend gezien en heeft het afgelopen jaar in dat land al geleid tot 66% minder valpartijen in crossen op 2*-niveau.

Bron Eventing Nation/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.