Ga naar hoofdinhoud

Felix Hassmann snelt met SL Brazonado naar de winst in Mechelen

Felix Hassmann, hier met Cayenne WZ. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Felix Hassmann was zojuist iedereen te snel af in de 1,40m-rubriek op tijd op Jumping Mechelen. De Duitse ruiter stuurde SL Brazonado in een sneltreinvaart door het parcours en was zowat drie seconden sneller dan de concurrentie. Met zijn overwinning was Hassmann de enige niet-Belg in de top 5.

Wilm Vermeir kwam met Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) in de tweede foutloze tijd aan de finish. Het Belgische duo klokte een tijd van 64,46 seconden terwijl Hassmann met de SL Baluarte-zoon in 61,89 seconden aan de finish kwam.

Olivier Philippaerts volgde met Ustina Sitte op de derde plaats. De dochter van Clinton galoppeerde over de eindstreep met 64,62 seconden op de klok en was daarmee net te langzaam om Vermeir van de tweede plaats te kunnen houden.

Top vijf

Philippaerts was op zijn beurt bijna anderhalve seconde sneller dan Christophe Vanderhasselt, die vierde werd. Vanderhasselt had Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival) gezadeld voor deze rubriek en klokte af op 66,02 seconden. Gilles Thomas maakte met Conaro de top 5 compleet. De dochter van Con Capitol galoppeerde in 68,67 seconden over de streep.

Smolders

Harrie Smolders zette voor Nederland het beste resultaat neer. Met de Indoctro-zoon Cas zette de ruiter uit Lage Mierde een nette foutloze rit neer, maar met 76,14 seconden was het duo niet snel genoeg voor een plek in de top 5. De rit leverde uiteindelijk de tiende plaats op.

Klik hier voor alle uitslagen


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.