Ga naar hoofdinhoud

Femke van Roekel en Larissa Hartkamp aan de leiding na dressuur

Foto De Paardenkrant
Gisteren en vandaag zijn de Nederlandse kampioenschappen eventing voor Junioren en Young Riders begonnen in Renswoude. De kampioenschappen worden tijdens de Coral Estate Renswoude Horse Trials verreden. De junioren rijden in het CCI1* mee en de Young Riders in het CCI2*. Daarnaast is er ook nog een CIC2* en 3*. Femke van Roekel gaat na de dressuur aan de leiding bij de junioren en Larissa Hartkamp bij de Young Riders.

Na de dressuur van het CCI1* en daarmee van de junioren was er nogal stof tot praten, de uitslagenlijst vertoonde zeer uiteenlopende jurybeoordelingen van combinaties en was daardoor zeer moeilijk te volgen. Over de leider in het 1* klassement waren de beide juryleden het eens, Eef Hamers stond bij beiden bovenaan, maar verder naar beneden liepen de plaatsingen ver uit elkaar. Femke van Roekel bijvoorbeeld stond bij jury bij C dertigste en bij E derde, opmerkelijk. In het klassement voor het NK gaat Van Roekel met Cora Estate Ayo wel aan de leiding met 47,80 minpunten, Claire van Riel volgt op de tweede plaats met Voulez Vous en derde staat Amber Kuipers met Fantastique.

In het CCI2* zaten de juryleden beter op één lijn. Hier gaat Stephanie Böhe uit Duitsland aan de leiding op Haytom met -36,40. In het Young Rider-kampioenschap staat Larissa Hartkamp bovenaan. Met Kain scoorde ze 67,04% wat -49,40 punten betekend. Hier is Koen Mosselman met Wisconsin S M Prison tweede voor Janou Bleekman met Catch up Quick en met haar andere paard, Granite Lady, staat Janou vierde.

In het CIC2* gaan de Duitse amazones Bettina Hoy en Julia Krajewski aan de leiding. Hanneke Held is de hoogst geplaatste Nederlandse op de tiende plaats. In de driesterren wedstrijd is de Belg Julien Despontin na de dressuur de beste, gevolgd door Bettina Hoy en Julia Krajewski. Ook in deze klasse is de tiende plaats voor de hoogste geplaatste Nederlander: Jeanette Chardon.

Vanavond is het springen voor de CIC’s. Morgenvroeg begint de cross, eerst voor de junioren.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.