Ga naar hoofdinhoud

Finale KNHS-Luzac Jeugdcompetitie 2018 in Lichtenvoorde

Thomas Arendsen Raedt met Why Not Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Begin 2018 wordt er voor de beste Nederlandse jeugd springruiters weer de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen georganiseerd. De eerste wedstrijd wordt verreden op 20 januari in Utrecht, de finale vindt plaats op 18 maart in Lichtenvoorde.

De KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen kent rubrieken voor Young Riders, Junioren, Children en pony combinaties. Het belangrijkste doel van de competitie is de promotie, ontwikkeling en doorstroming van ruiters in de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s.

Voorbereiding

De wedstrijden lenen zich ook heel goed als voorbereiding op de internationale sport. De competitiewedstrijden worden verreden op representatieve wedstrijden en zullen een progressief karakter hebben. Dit houdt in dat de wedstrijden, in overleg met de bondscoach en de parcoursbouwer, technischer en zwaarder gebouwd zullen gaan worden richting de finale.

Vorig jaar

Vorig jaar vond de finale van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie in Kronenburg plaats. Thomas Arendsen Raedt, Sven Peters, Pam Nieuwenhuis, Beau Schuttelaar en Meike Zwartjens gingen er toen in hun klasse met de zege vandoor.

Kalender KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen 2018:
Zaterdag 20 januari, Utrecht
Zondag 4 februari, Saasveld
Zondag 11 februari, Wierden
Zondag 4 maart, Kronenberg
Zondag 18 maart, Lichtenvoorde (aansluitend finalemiddag)

Kijk hier voor alle informatie, de actuele kalender en de voorwaarden voor deelname

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.